“Σκούπισαν” τους Καβαλίερς και κατέκτησαν το πρωτάθλημα του NBA οι Γουόριος

|
ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΚΟΚΟΛΑΚΟΣ

Ο ΛεΜπρόν Τζέιμς το πάλεψε, αλλά ήταν απελπιστικά μόνος και οι Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς κέρδισαν πιο εύκολα (85-108) από ότι θα περίμεναν το έκτο πρωτάθλημα της ιστορίας και το πρώτο με “σκούπα” (4-0).

Ο Στεφ Κάρι και η παρέα του έριξαν στα σκοινιά τους Καβαλίερς και τους σφυροκοπούσαν συνεχώς. Ο King James δεν κατάφερε να αντισταθεί ωστόσο, αποθεώθηκε όταν αποσύρθηκε στον πάγκο έχοντας 23 πόντους, 7 ριμπάουντ και 8 ασίστ στο ίσιως τελευταίο παιχνίδι της καριέρας του με την ομάδα.

Πρώτος σκόρερ για τους Γουόριορς ήταν ο Κάρι, με 37 πόντους σε 36 λεπτά και 7/15 τρίποντα, με τον Κέβιν Ντουράντ να πραγματοποιεί άλλη μια εξαιρετική εμφάνιση κάνοντας triple-double με 20 πόντους, 12 ριμπάουντ και 10 ασίστ, κατακτώντας το δεύτερο πρωτάθλημα στις ισάριθμες σεζόν που βρίσκεται στο Γκόλντεν Στέιτ. Ο “KD” μάλιστα παρέλαβε για δεύτερη σερί χρονιά το βραβείο του MVP των τελικών κι έγινε ο εντέκατος που το πετυχαίνει στην ιστορία του ΝΒΑ.

Να σημειωθεί ότι αυτή ήταν η πρώτη “σκούπα” σε τελικούς μετά το 2007, με “θύμα” και τότε τους Καβαλίερς του ΛεΜπρον Τζέιμς (οι πρώτοι τελικοί του Τζέιμς) από τους Σπερς.

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.