Παπαθεοδώρου: Η ομάδα έδειξε τεράστια εξέλιξη – Μεγάλο κίνητρο κόντρα στην ΑΕΚ

|
THESTIVAL TEAM

Στην εξέλιξη που έδειξε ο ΠΑΟΚ κατά τη διάρκεια της φετινής σεζόν, στάθηκε ο Ηλίας Παπαθεοδώρου στις δηλώσεις του μετά το τέλος του αγώνα με τον Γυμναστικό Λάρισας Φάρο για την 26η και τελευταία αγωνιστική της κανονικής περιόδου του πρωταθλήματος.

Τo καλοκαίρι έφτασε; Ανακάλυψε τα προϊόντα μας στο PAOK FC Official Store

Ο προπονητής του ΠΑΟΚ αναφέρθηκε στα παιχνίδια των playoffs που ακολουθούν με την ΑΕΚ, στην πορεία πρωταθλητισμού που έκανε η ομάδα στα τελευταία παιχνίδια, αλλά και στην χθεσινή κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδας από την ομάδα ποδοσφαίρου.

Αναλυτικά:

«Τελειώσαμε την κανονική περίοδο με άλλη μια νίκη στο γήπεδο μας. Το σημερινό  παιχνίδι δεν αντέχει κριτικής. Υπήρχαν δύο ομάδες που παρουσιάστηκαν με διαφορετικό επίπεδο συγκέντρωσης και κινήτρου. Ο Φάρος εξασφάλισε την παραμονή της, ήταν φυσιολογικό να μην είναι το ίδιο συγκεντρωμένος στο τελευταίο παιχνίδι. Εμείς είχαμε συζητήσει με τα παιδιά και θέλαμε να χρησιμοποιήσουμε το παιχνίδι για να επανέλθουμε στους ρυθμούς που είχαμε  πριν τη διακοπή, για να δοκιμάσουμε πράγματα που θα μας βοηθήσουν στη συνέχεια.

Κάναμε εξαιρετικό «φίνις» στην κανονική περίοδο. Μετά το ματς με την Κύμη στις 15 Φεβρουαρίου, ήμασταν στην έβδομη θέση, κάναμε μια πορεία πρωταθλητισμού και εξασφαλίσαμε το πλεονέκτημα έδρας στην πρώτη φάση. Αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους.

Η ομάδα έδειξε τεράστια εξέλιξη και αυτό είναι το πιο σημαντικό. Από την αρχή το έχω πει ότι κάθε ζωντανός οργανισμός πρέπει να εξελίσσεται. Σε όλα τα τελευταία παιχνίδια, παίξαμε σε πολύ υψηλό ρυθμό σε άμυνα και επίθεση. Εννοείται ότι από σήμερα το βράδυ, ξεκινάμε να σκεφτόμαστε την ΑΕΚ. Μας ενδιαφέρει να παρουσιαστούμε όπως θέλουμε, έχουμε απέναντι μας μια εξαιρετική ομάδα. Νομίζω ότι θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό, να κρατήσουμε τα ωραία κομμάτια του παιχνιδιού μας και να παρουσιαστούμε σκληροί πνευματικά, για να παίξουμε μια πολύ δύσκολη σειρά. Την Τετάρτη, θέλουμε να έχουμε τη βοήθεια του κόσμου, μετά το επιτυχημένο κλείσιμο της χρονιάς και στο ποδόσφαιρο με την κατάκτηση του Κυπέλλου. Θέλουμε την Τετάρτη να έχουμε την υποστήριξη που αρμόζει στην προσπάθεια μας, απέναντι σε έναν εξαιρετικό αντίπαλο». Για αυτά που θα κρατήσει από σήμερα ενόψει ΑΕΚ: «Το πιο σημαντικό είναι ο ρυθμός. Είναι κάτι που είναι απλή λέξη, αλλά έχει αρκετές προεκτάσεις. Έχει να κάνει με τη συγκέντρωση σου στα 40 λεπτά. Έχει να κάνει με συγχρονισμό και ταχύτητα εκτέλεσης στις συνεργασίες σε άμυνα και επίθεση. Παρόλο που δε βρήκαμε αντίδραση σήμερα, παίξαμε σε υψηλό επίπεδο και στις δύο πλευρές του γηπέδου. Ο επόμενος αντίπαλος θα είναι τελείως διαφορετικός και με άλλη δυναμική».

Για το αν έχει επιστρέψει η ομάδα πλήρως μετά τη μεγάλη διακοπή:  «Στο συγκεκριμένο χρονικό σημείο που έγινε η διακοπή, είναι πολύ δύσκολο για τον οποιονδήποτε να μείνει συγκεντρωμένος για τόσο μεγάλο διάστημα και να έχει τον ίδιο ρυθμό. Παρότι προσπαθήσαμε πολύ, αντιμετωπίσαμε θέματα που εμφανίστηκαν στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό, που είχαμε πολύ μικρά καλά διαστήματα. Είχαμε καλύτερο πρόσωπο με τον Πανιώνιο και σήμερα, ίσως θα χρειαζόμασταν ένα πιο ανταγωνιστικό παιχνίδι, για δούμε την εικόνα μας στο 100%. Το επίπεδο των προπονήσεων μας είναι καλό τις τελευταίες ημέρες και το κίνητρο μας για την πρώτη φάση των πλέι οφ με βάση τον αντίπαλο που έχουμε είναι μεγάλο. Νομίζω πως θα καλύψουμε το χαμένο έδαφος, που σίγουρα υπήρχε».Για την ΑΕΚ που περιμένει να αντιμετωπίσει σε σχέση με τα παιχνίδια της κανονικής περιόδου: «Για το αγωνιστικό κομμάτι, σε επίπεδο ετοιμότητας, δε μπορώ να είμαι σίγουρος. Είχαν μια μεγάλη επιτυχία, δεν είναι εύκολο να αντιδράσουν άμεσα. Η σύγχρονη προϊστορία μας έδειξε ότι η ΑΕΚ σε παιχνίδια που κρίνονται πράγματα, προσαρμόζεται καλά. Επιστρέφει άμεσα ρους στόχους της. Σε όλα τα μεγάλα παιχνίδια δήλωσαν «παρών». Αυτόν τον αντίπαλο περιμένουμε να αντιμετωπίσουμε. Πρέπει να αντιμετωπίσουμε την ΑΕΚ που κέρδισε τον τελικό του Κυπέλλου, μια ΑΕΚ που κέρδισε το Final Four του Basketball Champions League».Για το πλεονέκτημα έδρας και αν μπορεί τελικά, να παίξει ρόλο: 
«Δεν είμαι απόλυτα σίγουρος. Είναι διαφορετικού τύπου παιχνίδια, σειρές νοκ-άουτ στις δύο νίκες. Θεωρώ ότι το πλεονέκτημα έδρας που έχουμε, που είναι αβαντάζ με την εικόνα που δείχνουμε, ισορροπείται από την ποιότητα του αντιπάλου, από το ρόστερ και τις επιτυχίες που έχει κάνει φέτος. Η σειρά είναι πολύ ανοικτή, δε θεωρώ ότι υπάρχει κάποιο πλεονέκτημα. Στο γήπεδο θα φανεί ποιος είναι καλύτερος τη δεδομένη χρονική περίοδο».  

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.