“Χρυσός” βαθμός για τον Άρη στην έδρα της Παναχαϊκής

|
ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΙΔΗΣ

Με τον Ντούνη να ισοφαρίζει στο 88ο λεπτό του παιχνιδιού πετυχαίνοντας ένα γκολ… μισή άνοδο με απευθείας εκτέλεση φάουλ, ο Άρης απέδρασε από την έδρα της Παναχαϊκής με τον πολύτιμο βαθμό της ισοπαλίας, με το ισόπαλο 1-1 στο πλαίσιο της 22ης αγωνιστικής της Football League. 

Οι “κιτρινόμαυροι” παρέμειναν αήττητοι στο πρωτάθλημα και διατηρήθηκαν στην κορυφή της βαθμολογίας, σε ισοβαθμία με τον ΟΦΗ με 54 βαθμούς. Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι έφυγαν αλώβητοι από την έδρα της τρίτης ομάδας που διεκδικεί την άνοδο, κρατώντας την Παναχαϊκή σε απόσταση 7 βαθμών από τις δύο πρώτες θέσεις που οδηγούν στην Super League. Η ομάδα της Πάτρας έχει 47 βαθμούς και πλέον βρίσκεται μακριά από τα δύο εισιτήρια της ανόδου, με τον Άρη και τον ΟΦΗ να έχουν αποκτήσει σημαντικό προβάδισμα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το γήπεδο ήταν γεμάτο από 8.000 φίλους της Παναχαϊκής, καθώς έγινε sold out, ενώ στις κερκίδες υπήρχαν και οπαδοί του Άρη, σε μία εντυπωσιακή ατμόσφαιρα για το σπουδαίο ματς μεταξύ δύο ιστορικών ομάδων που ήταν καθοριστικό για την άνοδο. 

Η Παναχαϊκή είχε ανοίξει το σκορ στο 43΄ με γκολ του Ελευθεριάδη και κρατούσε τη νίκη μέχρι το 88΄, όμως ο Ντούνης που αποδείχθηκε “χρυσή” αλλαγή, ισοφάρισε με απευθείας εκτέλεση φάουλ λίγο πριν το τέλος, δίνοντας στον Άρη έναν βαθμό… “χρυσάφι” στη “μάχη” της ανόδου. Στις καθυστερήσεις υπήρξε ένταση και τρεις αποβολές. Μπαστακός και Βαλεριάνος αποβλήθηκαν από πλευράς Άρη και ο Ντάσιος για την Παναχαϊκή.

Ο αγώνας

Ισορροπημένο το πρώτο ημίχρονο, προβάδισμα στο φινάλε για την Παναχαϊκή

Σε γενικές γραμμές το πρώτο μέρος του παιχνιδιού ήταν ισορροπημένο, δίχως πολλές αξιόλογες φάσεις. Ο Άρης είχε την μεγαλύτερη ευκαιρία στο 23΄, όταν μετά από γύρισμα του Μπούρμπου στην περιοχή από δεξιά, οι επερχόμενοι Παυλίδης και Κάσος δεν κατάφεραν να μπουν στην πορεία της μπάλας όντας ολομόναχοι απέναντι από την αντίπαλη εστία.

Ο Ελευθεριάδης έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα της Πάτρας λίγο πριν το τέλος του πρώτου ημιχρόνου, ανοίγοντας το σκορ στο 43΄. Μετά από σουτ του Φωτάκη (στον οποία είχε πασάρει ο Ελευθεριάδης) μέσα από την περιοχή που απέκρουσε ο Αναγνωστόπουλος, η “κιτρινόμαυρη” άμυνα αδράνησε και ο Ελευθεριάδης πήρε το ριμπάουντ από κοντά και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Από τα πόδια του Ελευθεριάδη λοιπόν ξεκίνησε η φάση και από τα δικά του πόδια η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα.

Καλύτερο το β΄ μέρος, με γρήγορο ρυθμό και φάσεις

Το δεύτερο ημίχρονο είχε πολύ καλύτερο ρυθμό από το πρώτο και περισσότερες καλές στιγμές. Στο 50΄ ο Άρης απείλησε με ένα σουτ του Πλατέλλα που πέρασε λίγο δίπλα από το δοκάρι του Βρονταρά. Στο 52΄ ένα σουτ του σκόρερ Ελευθεριάδη από πλευράς Παναχαϊκής έφυγε ψηλά άουτ, ενώ στο 54΄ ο Βρονταράς μπλόκαρε μία κεφαλιά του Ιντζόγλου για τον Άρη.

Η μπάλα πήγαινε πάνω-κάτω στις αρχές του β΄ μέρους, με το ματς να αποκτά γρήγορο ρυθμό. Όσο περνούσαν τα λεπτά ο Άρης προσπαθούσε να πιέσει περισσότερο για την ισοφάριση και η Παναχαϊκή έψαχνε κενούς χώρους στις αντεπιθέσεις για δεύτερο γκολ.

Στο 58΄ ο Σπανός πέρασε τον Ντούνη αντί του Παυλίδη στον αγώνα, με τον Πλατέλλα να μεταφέρεται στον άξονα ως 10άρι και τον Ντούνη να παίζει στα άκρα. Στο 60΄ ο Πλατέλλας μπήκε στην περιοχή και σούταρε με το αριστερό, με τον Βροντατά να μπλοκάρει.

Μεγάλη ευκαιρία για την Παναχαϊκή

Στο 74΄ η Παναχαϊκή έχασε τεράστια ευκαιρία για να διπλασιάσει τα τέρματά της και να πάρει σημαντικό προβάδισμα για τη νίκη. Ο σκόρερ Ελευθεριάδης έγινε δημιουργός, βγάζοντας σε θέση τετ α τετ τον Μωραΐτη με εξαιρετική πάσα, όμως ο Αναγνωστόπουλος απέκρουσε το πλασέ του επιθετικού της Παναχαϊκής με δύσκολη επέμβαση και κράτησε τον Άρη ζωντανό στο ματς.

Στο 75΄ ο Σπανός έβαλε τον Πασά στη θέση του Διαμαντόπουλου, θέλοντας να δώσει φρεσκάδα στην επιθετική του γραμμή. Στο 76΄ μία εκτέλεση φάουλ του Πλατέλλα κατέληξε στην αγκαλιά του Βρονταρά. Στο 83΄ ο Σπανός ρίσκαρε περνώντας στο παιχνίδι τον σέντερ φορ Μπαστακό αντί του αμυντικού χαφ Ιντζόγλου, ώστε να ενισχύσει την γραμμή κρούσης της ομάδας του.

Λύτρωση με Ντούνη που αποδείχθηκε χρυσή αλλαγή για τον Άρη

Η λύτρωση για τον Άρη επήλθε στο 88ο λεπτό, με τον Ντούνη να ισοφαρίζει σε 1-1 με απευθείας εκτέλεση φάουλ λίγο έξω από την μεγάλη περιοχή και να αποδεικνύεται χρυσή αλλαγή, μισώ ώρα μετά την είσοδό του στο παιχνίδι.

Αποβολές στις καθυστερήσεις

Στις καθυστερήσεις της αναμέτρησης, έπειτα από μία ένταση που επικράτησε μεταξύ των παικτών των δύο ομάδων, αποβλήθηκαν ο Μπαστακός από πλευράς Άρη και ο Ντάσιος για την Παναχαϊκή. Αυτά στο 92΄. Δύο λεπτά μετά, στο 4ο λεπτό των καθυστερήσεων (94΄), αποβλήθηκε και ο Βαλεριάνος για τον Άρη με δεύτερη κίτρινη κάρτα για διαμαρτυρία. Έτσι, οι Θεσσαλονικείς ολοκλήρωσαν τον αγώνα με εννιά παίκτες, παίρνοντας όμως τον πολύτιμο βαθμό της ισοπαλίας με το τελικό 1-1.

Συνθέσεις:

ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ(Οφρυδόπουλος): Βρονταράς, Πολίμος(67’ Μπουτζίκος), Ντάσιος, Σωτηράκος, Λουμπαρδέας, Φωτάκης, Φουρλάνος (59’ Γκίνο), Φωτάκης, Ελευθεριάδης, Στεργίδης, Αργυρόπουλος(79’ Μουστακόπουλος), Μωραΐτης.

ΑΡΗΣ(Σπανός): Αναγνωστόπουλος, Μπούρμπος, Βαλεριάνος, Σόουζα, Δεληζήσης, Ιντζόγλου(83’ Μπαστακός), Μουμίν, Κάσσος, Παυλίδης (58’ Ντούνης), Πλατέλλας, Διαμαντόπουλος(75’ Πασάς).

 

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.