Ντεμπούτο σε ηλικία 14 ετών για παίκτη του Προμηθέα που έγραψε ιστορία!

|
ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΙΔΗΣ

Ο 14χρονος Λευτέρης Μαντζούκας του Προμηθέα Πατρών, έκανε ντεμπούτο στην Basket League, στον νικηφόρο εντός έδρας αγώνα της ομάδας του κόντρα στον Πανιώνιο.

Μάλιστα, έγραψε ιστορία με τους 2 πόντους που πέτυχε με 2/2 βολές στο 1:12 που αγωνίστηκε, καθώς έγινε ο νεότερος παίκτης που σκόραρε στην Α1 μπάσκετ. Ο ύψους 1.98 μέτρων, γκαρντ/φόργουορντ μπήκε στα βιβλία της ιστορίας του ελληνικού μπάσκετ, ενώ για 1 μήνα και 4 μέρες δεν έκανε διπλό ρεκόρ.

Κάνοντας το ντεμπούτο του σε ηλικία 14 ετών, 7 μηνών και 6 ημερών έγινε ο δεύτερος νεότερος παίκτης στην ιστορία, καθώς δεν έσπασε το ρεκόρ του Γιώργου Παπαγιάννη, ο οποίος στις 5 Ιανουαρίου 2012 είχε κάνει το δικό του ντεμπούτο με την φανέλα του Περιστερίου στην ήττα με 104-69 από τον Παναθηναϊκό σε ηλικία 14 ετών, 6 μηνών και 2 ημερών!

Ο γεννημένος το 2003 παίκτης της Ακαδημίας του Προμηθέα Πατρών, εξήγησε στην κάμερα της ΕΡΤ μετά το τέλος του αγώνα, πως: “έμαθα ότι θα παίξω απόψε όταν γύρισα από το σχολείο (σ.σ. Γ’ Γυμνασίου)! Η μαμά μου… τρελάθηκε όταν της το είπα και μου είπε απλώς να είμαι ο εαυτός μου”.

Ο Μαντζούκας, ο οποίος παίζει περισσότερο στο “3”, κατάγεται από τα Γιάννενα παραδέχτηκε ότι έχει πρότυπο τον Γιάννη Αντετοκούνμπο.

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.