Απολαυστικός ο πρωτοπόρος ΠΑΟΚ, νίκησε άνετα την ΑΕΛ

|
ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΙΔΗΣ

Με απολαυστικό ποδόσφαιρο, ο ΠΑΟΚ επικράτησε άνετα και εύκολα της ΑΕΛ με 3-0 στην Τούμπα, στην αναμέτρηση που έριξε την αυλαία της 21ης αγωνιστικής της Super League και παρέμεινε στην κορυφή της βαθμολογίας με +2 βαθμούς διαφορά από την ΑΕΚ και +9 από τον Ολυμπιακός (μετά την ποινή αφαίρεσης -3 βαθμών).

Εκπτώσεις για όλους από -70% στα PAOK FC Official Stores

Τα γκολ της νίκης του Δικεφάλου του Βορρά πέτυχαν οι Σάχοβ (12΄), Βαρέλα (40΄) και Πρίγιοβιτς (48΄), με τους Βιεϊρίνια και Μπίσεσβαρ να έχουν εξαιρετική απόδοση στην αριστερή πλευρά και τον Πέλκα να βγάζει δύο ασίστ. 

Με την σημερινή νίκη οι “ασπρόμαυροι” έφτασαν τις 9 συνεχόμενες στο πρωτάθλημα, επίδοση που αποτελεί το κορυφαίο σερί στην ιστορία του συλλόγου. Παράλληλα, συνέχισαν το εντυπωσιακό σερί τους με την 14η διαδοχική νίκη σε πρωτάθλημα και Κύπελλο. Επίσης, διατήρησαν το απόλυτο νικών στην έδρα τους στη φετινή Super League (10Χ10 στην Τούμπα).

Ο αγώνας

Ο ΠΑΟΚ μπήκε πολύ επιθετικά στο παιχνίδι και η πίεση του απέδωσε καρπούς, με τον Σάχοβ να ανοίγει το σκορ στο 12ο λεπτό, πετυχαίνοντας το πρώτο του γκολ στο φετινό πρωτάθλημα (έχει βάλει 5 στο Κύπελλο). Ο Βιεϊρίνια έκανε υπέροχη προσποίηση από αριστερά και έβγαλε εξαιρετική σέντρα στον Πρίγιοβιτς, ο οποίος με κεφαλιά-πάσα έδωσε έτοιμο γκολ στον Σάχοβ, που πλάσαρε από κοντά στα δίχτυα προ κενής εστίας. Στο 16΄ ο Βιεϊρίνια που ανέβαινε πολύ ψηλά στην αριστερή πλευρά έπιασε ένα πολύ καλό σουτ έξω από την περιοχή, με την μπάλα να περνάει λίγο δίπλα από το δοκάρι του Μπόζοβιτς.

Σκόραρε και έκλαψε ο Βαρέλα πανηγυρίζοντας με τον γιο του

Στο 40ο λεπτό ο ΠΑΟΚ διπλασίασε τα τέρματά του με σκόρερ τον Βαρέλα, που ξέφυγε από τον Γιοβάνοβιτς με ωραία κίνηση και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα μετά από εκτέλεση κόρνερ του Πέλκα από δεξιά. Ο στόπερ από το Πράσινο Ακρωτήρι μάλιστα συγκινήθηκε και δάκρυσε πανηγυρίζοντας το γκολ με τον γιο του που ήταν ball-boy, ενώ ο κόσμο τον αποθέωσε φωνάζοντας ρυθμικά το όνομά του, σε μία τρομερή στιγμή στην Τούμπα. Το ημίχρονο έληξε με το σκορ στο 2-0 υπέρ του ΠΑΟΚ.

“Καθάρισε” ο Πρίγιοβιτς πιάνοντας τον Ανσαριφάρντ

Η ΑΕΛ ξεκίνησε με μία αλλαγή στο β΄ μέρος, με τον Μλαντένοβιτς να παίρνει τη θέση του Γιοβάνοβιτς, που έχασε τον Βαρέλα στη φάση του δεύτερου γκολ του ΠΑΟΚ. Ο Δικέφαλος του Βορρά μπήκε επιθετικά και κατάφερε να πετύχει και τρίτο γκολ στις αρχές του β΄ 45λέπτου. Ο Πέλκας έβγαλε σε θέση τετ α τετ τον Πρίγιοβιτς με καταπληκτική ασίστ (2η στο ματς και 6η στο πρωτάθλημα) και ο Σέρβος “εκτέλεσε” με φοβερό πλασέ στα δίχτυα στο 48΄, ανεβάζοντας τον δείκτη του σκορ στο 3-0 και πιάνοντας τον Ανσαριφάρντ στην κορυφή του πίνακα των σκόρερ με 13 γκολ στο πρωτάθλημα.

Στο 50΄ η ΑΕΛ προσπάθησε να μειώσει με ένα σουτ του Αγκάνοβιτς να περνάει δίπλα από το δεξί δοκάρι του Πασχαλάκη. Μετά από αυτή τη φάση το παιχνίδι ήταν ξανά μονόλογος του ΠΑΟΚ, που είχε κλεισμένη την ΑΕΛ στα καρέ της και πίεζε δημιουργώντας φάσεις. Ένα σουτ του Μάτος στο 61΄ έφυγε ψηλά άουτ. Στο 66΄ ένα σουτ του Βιεϊρίνια στην κίνηση μετά από κόρνερ πέρασε άουτ. Στο 76΄ ο ΠΑΟΚ είχε νέα καλή στιγμή, μετά από εξαιρετική συνεργασία ανάμεσα σε Μπίσεσβαρ και Πρίγιοβιτς, με τον Ολλανδό να επιχειρεί έξυπνα ψιλοκρεμαστό σουτ βλέποντας εκτός θέσης τον Μπόζοβιτς, όμως την μπάλα να περνάει πάνω από το δοκάρι. Στο 77΄ απείλησε ο Μακ με ωραία ατομική ενέργεια και σουτ από αριστερά μέσα στην περιοχή που κατέληξε άουτ.

Στο 86΄ ένα σουτ του Μλαντένοβιτς πέρασε πάνω από την εστία του Πασχαλάκη, στην τελευταία καλή φάση της ΑΕΛ στο ματς. Στη συνέχεια και μέχρι το σφύριγμα της λήξης δεν άλλαξε κάτι, με το 3-0 υπέρ του ΠΑΟΚ να παραμένει.

Συνθέσεις:

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο, Βιεϊρίνια (73΄ Αζεβέντο), Μαουρίσιο, Σάχοβ, Πέλκας (78΄ Κάνιας), Μπίσεσβαρ, Κάμπος (62΄ Μακ), Πρίγιοβιτς.

ΑΕΛ (Ηλίας Φυντάνης): Μπόζοβιτς, Γουάλας, Ζίζιτς, Γιοβάνοβιτς (46΄ Μλαντένοβιτς), Γκόικοβιτς, Φατιόν, Λαγός, Μιλοσάβλιεβιτς, Αγκάνοβιτς (82΄ Χούμπτσεφ), Μασούρας, Ναζλίδης (66΄ Περόνε).

 

 

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.