Ακάθεκτος ο ΠΑΟΚ, νίκησε τον Απόλλωνα Σμύρνης στο “κάστρο” της Τούμπας

|
ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΙΔΗΣ

Τίποτα δεν σταματά τον ΠΑΟΚ! Το “τρένο” του Δικεφάλου του Βορρά συνέχισε την ξέφρενη πορεία του με στόχο το πρωτάθλημα, νικώντας με 3-0 τον Απόλλωνα Σμύρνης στην Τούμπα για την 18η αγωνιστική της Super League. 

Εκπτώσεις για όλους από -70% στα PAOK FC Official Stores

Οι “ασπρόμαυροι” καθάρισαν εύκολα το παιχνίδι από το πρώτο ημίχρονο παίρνοντας προβάδισμα δύο τερμάτων. Ο Μακ άνοιξε το σκορ στο 27΄ και στο 45΄ έγινε το 2-0 με αυτογκόλ του Κονέ. Το “κερασάκι στην τούρτα” για τον ΠΑΟΚ το έβαλε ο Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων (90΄+΄2), διαμορφώνοντας το τελικό 3-0 με το 100ο γκολ της καριέρας του σε συλλογικό επίπεδο. Με τη φανέλα του ΠΑΟΚ έφτασε τα 15 τέρματα σε 24 αναμετρήσεις για τη φετινή σεζόν και 25 σε 44 ματς συνολικά. Στο φετινό πρωτάθλημα ήταν το 9ο γκολ και όλα έχουν σημειωθεί στην Τούμπα.

Ο Απόλλωνας του Γιώργου Παράσχου είχε δοκάρι στο 56ο λεπτό με σουτ του Ναδάλες ενώ ολοκλήρωσε το ματς με δέκα παίκτες εξαιτίας αποβολής του Ναδάλες στο 84΄, επειδή καθυστέρησε να εκτελέσει φάουλ. Στα αξιοσημείωτα ότι οι φίλοι του ΠΑΟΚ χειροκρότησαν τον πρώην παίκτη της ομάδας τους, Σταύρο Τσουκαλά (έκανε ντεμπούτο με τη φανέλα του Απόλλωνα) την στιγμή της αλλαγής του.

Μετά το σφύριγμα της λήξης από τα μεγάφωνα του γηπέδου ακούστηκε ο ύμνος της Μακεδονίας, όπως και πριν από την σέντρα (δείτε ΕΔΩ), ενώ επίσης, στην κεντρική κερκίδα του γηπέδου ήταν κρεμασμένο το πανό για τη Μακεδονία (δείτε ΕΔΩ).

Η σημερινή νίκη της ομάδας του Λουτσέσκου ήταν η 9η σερί σε πρωτάθλημα και Κύπελλο, κι έτσι “έσπασε” το περσινό ρεκόρ 8 συνεχόμενων νικών με τον Ίβιτς στο τιμόνι. Παράλληλα, ο ΠΑΟΚ διατήρησε το απόλυτο νικών στην Τούμπα για το πρωτάθλημα, κάνοντας το “9 στα 9” στην έδρα του για την Super League. Συνολικά στους φετινούς εντός έδρας αγώνες του (πρωτάθλημα, Κύπελλο, προκριματικά Europa League) μετράει 13 νίκες, έχοντας επίσης το απόλυτο.

Συνθέσεις:

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο, Βιεϊρίνια, Τσίμιροτ, Μαουρίσιο (Σάχοβ), Πέλκας (81΄ Ελ Καντουρί), Μακ, Κάμπος (77΄ Λημνιός), Πρίγιοβιτς.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (Γιώργος Παράσχος): Χουάντερσον. Κούρος (66΄ Χουάρες), Μπαρτολίνι, Ζησόπουλος, Στάθης, Τσουκαλάς (74΄ Μενδρινός), Κοντοές, Ναδάλες, Κονέ, Ντεβέσα (81΄ Αλίβοντιτς), Αλμπάνης.

 

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.