Γ. Κόντης: Δεν έχουν ιδέα από ποδόσφαιρο οι δικαστές

|
THESTIVAL TEAM

Την άποψη του ότι ο ΑΡΗΣ έπρεπε να πάρει την αδειοδότηση και ότι δεν θα έχει πρόβλημα στη συνέχεια εξέφρασε ο Γιάννης Κόντης, με συνέντευξη του στον…

«Libero», αφήνοντας παράλληλα ανοικτό το ενδεχόμενο να ανοικτούν οι φάκελοι όλων των ομάδων.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του κ. Κόντη στον «Libero»

«Ήμουν από αυτούς που έλεγαν, και το λέω ακόμη ότι ο ΑΡΗΣ έπρεπε να πάρει την άδεια και πιστεύω ότι δεν θα έχει πρόβλημα στην συνέχεια. Παρουσιάσαμε το πλάνο βιωσιμότητας, τους διακανονισμούς και ότι δεν έχουμε οφειλές στο δημόσιο. Οι δικαστές όμως που εκδικάζουν αυτές τις υποθέσεις είναι άσχετοι με το ποδόσφαιρο και πάντα έλεγα ότι δεν θα πρέπει να δικάζουν τέτοιοι άνθρωποι ποδοσφαιρικές υποθέσεις. Τους λέγαμε για την βιωσιμότητα της ομάδας αλλά δεν δέχθηκαν ότι θα πουλήσει η ομάδα διαρκείας ή ότι μπαίνουν χρήματα μέσω δανειοδότησης, παρά το γεγονός ότι είχαμε προσκομίσει τα σχετικά έγγραφα. Θεωρούν ότι αν δεν γίνει χρηματοδότηση μέσω ΑΜΚ τα χρήματα μπορεί μετά να φύγουν από την ομάδα. Δεν το δέχθηκαν για εμάς αλλά την ίδια αιτιολόγηση δέχθηκαν για άλλες ομάδες, που ανέφεραν το ίδιο ακριβώς στο business plan που παρουσίασαν αλλά πήραν άδεια και εμείς όχι»

Συνεχίζοντας είπε επίσης :«Ήδη πολλές ομάδες έχουν αρχίσει να διαμαρτύρονται για αυτόν ακριβώς τον λόγο. Θα πρέπει να δούμε τους φακέλους πάντως για να είμαστε 100% σίγουροι για αυτό, ξέρετε το έχουμε ψηφίσει αυτό στην λίγκα και φέτος μπορούν να ανοίξουν φάκελοι ομάδων. Από ότι μαθαίνω μερικές ομάδες θα το ζητήσουν αυτό»

Στο ερώτημα αν ο ΑΡΗΣ θα επιδιώξει το ίδιο, είπε:«Ο ΑΡΗΣ θα πιέσει αρχικά για να αρθεί η διάταξη για την απαγόρευση των μεταγραφών. Πρώτα θέλουμε να δούμε τι θα συμβεί με αυτό και μετά θα δούμε αν ασχοληθούμε με τους φακέλους και να κάνουμε τις ενέργειες που πρέπει. Η απαγόρευση μεταγραφών είναι αντίθετη με το διεθνές δίκαιο ενώ αντίθετος είναι και ο ΠΣΑΠ. Επίσης η Nova δεν θέλει να πληρώνει για ένα υποβαθμισμένο προϊόν και μάλλον θα ζητήσει να μειωθεί συνολικά το τηλεοπτικό συμβόλαιο. Οι ομάδες αποδυναμώνονται με την απαγόρευση μεταγραφών και η Nova δεν παίρνει ότι πληρώνει, έτσι λογικά θα ζητήσει μείωση»

Σε ερώτηση για τους δικαστές της ΕΠΟ, διευκρίνησε: «Δεν αμφισβητώ την τιμιότητα τους, απλά δεν γνωρίζουν πως έχουν τα πράγματα στο ποδόσφαιρο και δεν μπορούν να δικάσουν ανάλογα. Για παράδειγμα στο θέμα Σηφάκη, που έπαιξε ρόλο στην απόφαση, ο παίκτης έχει πάρει 1,4 εκ ευρώ στο διάστημα που είναι στον ΑΡΗ, πήρε 200 χιλ ευρώ φέτος ήδη και φυσικά δεν λιμοκτονεί ώστε να τιμωρηθεί η ομάδα επειδή διεκδικεί κι άλλα χρήματα.

Ο κ. Δημητρίου έκανε λόγο για την προσφυγή του Σηφάκη, είπε ότι αν κερδίσει την προσφυγή θα δημιουργήσει πρόβλημα βιωσιμότητας στον Άρη ενώ εμείς είπαμε ότι προσφερθήκαμε να πληρώσουμε αλλά δεν το δέχθηκε και θα πάει δικαστικώς η υπόθεση. Όταν παρουσιάζεις ένα πλάνο βιωσιμότητας, ουσιαστικά παραθέτεις μελλοντικά στοιχεία και η κρίση είναι υποκειμενική. Η Κοινωνία Μελών ΑΡΗ είχε στείλει έγγραφα με στοιχεία ότι θα ενισχύσει την ομάδα και μέσω των διαρκείας ενώ οι δικαστές δεν ξέρουν καλά – καλά τι σημαίνει διαρκείας, έλεγαν ότι αν πουλήσει διαρκείας η ομάδα δεν επιβιώνει. Όποιος ξέρει από ποδόσφαιρο όμως γνωρίζει που περίπου μπορούν να κινηθούν τα διαρκείας σε κάθε ομάδα. Επίσης δεν μπορεί να χρωστάω εγώ 1000 ευρώ σε ένα παίκτη και ο άλλος 500 χιλιάρικα στην εφορία και να έχουμε την ίδια τιμωρία, μα εγώ είμαι βιώσιμος και ο άλλος όχι»

Για το αν θα συνεχίσει να υποστηρίζει το πλάνο που εκπόνησε για τον ΑΡΗ: «Προσπάθησα να φέρω χρήματα στην ομάδα επειδή ακριβώς ήμουν σίγουρος ότι θα παίρναμε την άδεια, ήξερα τα στοιχεία και τα δεδομένα. Πέρυσι πήραμε άδεια με χειρότερο φάκελο, με λιγότερα στοιχεία, είχαμε 2 εκ ευρώ λιγότερα στο πλάνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν έπρεπε να πάρουμε άδεια πέρυσι, καλώς πήραμε άδεια πέρυσι και φέτος έπρεπε να την πάρουμε πάλι. Ακόμη και τώρα πάντως η μόνη επίπληξη για τον Άρη είναι η απαγόρευση μεταγραφών και θεωρώ ότι κάτι τέτοιο δεν θα ισχύσει τελικά. Βλέπω ήδη πολλές ομάδες, ακόμη και από αυτές που πήραν άδεια να κινούνται σε αυτή την κατεύθυνση και πιστεύω ότι η απαγόρευση μεταγραφών δεν θα ισχύσει τελικά, αυτή είναι η άποψη μου. Εγώ πάντως ήθελα να υλοποιήσω ένα πλάνο στον ΑΡΗ και όχι να φτιάξω μια ομάδα Κ-20, οπότε το πλάνο δεν θα ισχύσει με απαγόρευση μεταγραφών. Αυτό αφορά στην στελέχωση της ομάδας, το πλάνο για την εξυγίανση ισχύει κανονικά»

Για το θέμα ανοίγματος των φακέλων των ομάδων: «Είναι γραμμένο στα πρακτικά της λίγκας και έχουν συμφωνήσει και οι 16 ομάδες. Είχαμε αποφασίσει 2 πράγματα : 1. να έχει η λίγκα έναν εκπρόσωπο στην εξέταση των φακέλων αλλά δεν συμφωνήσαμε στο πρόσωπο και δεν έτσι δεν υπήρχε τελικά και 2. ότι οποιαδήποτε στιγμή, οποιασδήποτε φάκελος θα μπορεί να ανοίξει ενώπιον της λίγκας μετά από σχετικο αίτημα μιας ομάδας»

 

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.