Για τον ΠΑΟΚ, τον Δημήτρη Πέλκα και τον ελληνικό κορμό της 11αδας του Δικεφάλου στις τελευταίες αναμετρήσεις, μίλησε ο προπονητής του Πλατανιά, Χοσέ Ρόκα.

Φτιάξε τα πιο ΠΑΟΚ Χριστούγεννα στα PAOK FC Official Stores

Αναλυτικά όσα είπε στο "Αθλητικό Metropolis 95,5 fm":

Για την εικόνα του ΠΑΟΚ: «Δεν είναι τόσο δυνατός εκτός έδρας όσο μέσα στην Τούμπα. Έχει εξαιρετικούς παίκτες, όμως, όπως φαίνεται, δεν έχει την εμπειρία να διαχειριστεί τα εκτός έδρας παιχνίδια. Είναι καλά δουλεμένη ομάδα από τον Λουτσέσκου, πολύ δύσκολα θα την βρεις ανοργάνωτη, όμως, της λείπει η εμπειρία για να διαχειριστεί τα εκτός έδρας παιχνίδια».

Για το «κλειδί» της επιτυχίας στη μάχη της κορυφής: «Όταν έχεις τρεις ομάδες με την ίδια ποιότητα παικτών, η οργάνωση και η διαχείριση των πραγμάτων παίζει σημαντικό ρόλο. Η εμπειρία κάνει τη διαφορά, όπως και το πώς δουλεύουν οι προπονητές. Υπάρχουν τρία πράγματα, τα τρεξίματα, η ποιότητα και η οργάνωση. Αν έχεις αυτά τα τρία πράγματα, έχεις και καλή ομάδα. Εκεί γίνεται η διαφορά».

Για το ποιον θεωρείς καλύτερο μεταξύ Ολυμπιακού, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ: «Είδα την ΑΕΚ, είναι πολύ καλή ομάδα, καλύτερη από τον Ολυμπιακό και τον ΠΑΟΚ εκτός έδρας. Ο ΠΑΟΚ είναι εντελώς διαφορετική ομάδα εντός έδρας. Αυτό πρέπει να αλλάξει για να φτάσει ο ΠΑΟΚ στο πρωτάθλημα. Η ΑΕΚ είναι πιο σταθερή».

Για τον παίκτη του ΠΑΟΚ που διακρίνει: «Ο Πέλκας είναι φοβερός παίκτης, μπορεί να παίξει σε οποιοδήποτε πρωτάθλημα. Έχει ποιότητα, είναι μαχητής, είναι παίκτης που κάνει τη διαφορά».

Για τη στροφή του ΠΑΟΚ στους Έλληνες παίκτες: «Είναι πολύ σημαντικό αυτό. Οι Έλληνες έχουν ποιότητα, είναι ταλαντούχοι και πρέπει να τους δίνονται ευκαιρίες. Το πιο σημαντικό γκρουπ στα αποδυτήρια πρέπει να είναι οι Έλληνες».

Για την εκτίμησή του ως προς την έκβαση της μάχης του τίτλου: «Είναι πολύ δύσκολο να κάνεις κάποια εκτίμηση. Δεν είναι όπως παλιά που ο Ολυμπιακός ξεχώριζε. Θα παιχθούν όλα ως το τέλος. Στα μεταξύ τους παιχνίδια θα κριθούν πολλά».