Νίκος Καγιούλης: Στον Ηρακλή έτρωγαν λεφτά από τις μεταγραφές και τις διαφημίσεις

|
THESTIVAL TEAM

Τις δικές του απαντήσεις για τα θέματα του Ηρακλή, τη διάλυση της ομάδας, αλλά και τους λόγους για τους οποίους που δεν απέκτησε τις μετοχές της ομάδας, έδωσε ο Νίκος Καγιούλης.

Με δηλώσεις του στο “Αθλητικό Metropolis 95,5”, μίλησε:

Για τις ευθύνες του Παπαθανασάκη σε ό,τι αφορά τη διάλυση της ΠΑΕ Ηρακλής: «Την πρώτιστη και τη μεγαλύτερη ευθύνη την έχει στο μεγαλύτερο βαθμό ο Παπαθανασάκης. Τη στιγμή που δεν είχε ο ίδιος την αυτάρκεια για έναν τέτοιο σύλλογο οποιαδήποτε προσπάθεια και να έκανε δεν θα μπορούσε να τα καταφέρει. Έκανε λάθη σε πολλά επίπεδα και όχι μόνο στο οικονομικό. Στη διεύθυνση προσωπικού, στη διεύθυνση της ομάδας στις σχέσεις με τον κόσμο του Ηρακλή. Το μεγαλύτερο φταίξιμο είναι δικό του».

Για τους λόγους που δεν απέκτησε τις μετοχές της ΠΑΕ Ηρακλής: «Για να πάρεις την ομάδα θα πρέπει να υπάρχει κάποιος διαθέσιμος να σου τη δώσει, να έχει καταλάβει την κρισιμότητα της κατάστασης που βρίσκεται η ομάδα, όπως και τη δική του αδυναμία, κάτι που στην προκειμένη περίπτωση δεν έγινε εφικτό».

Για τους λόγους που ο Παπαθανασάκης δεν έδινε τις μετοχές: «Είχα την εντύπωση μέχρι το τέλος ότι θα την έδινε. Στην πράξη αποδείχθηκε ότι άλλα έλεγε και άλλα πράγματα έκανε. Υπήρχαν άνθρωποι δίπλα του που τον επηρέασαν αρνητικά, δίνοντάς του την εντύπωση πως μπορεί να προχωρήσει την ομάδα μαζί τους στη Football League. Προσπάθησα μάταια να τον αποτρέψω, όμως, δεν το κατάφερα. Δεν το καταλάβαινε ή υπερτίμησε τη δυναμική του; Δεν το γνωρίζω».

Για τους ανθρώπους που «έτρωγαν» από τον Ηρακλή: «Το μεγαλύτερο μέρος του κόσμου του Ηρακλή ξέρει τι γινόταν. Ξέρει πολλά πράγματα άσχετα αν δεν έχουν βγει προς τα έξω. Μπορώ κάποια στιγμή που θα είμαι στη Θεσσαλονίκη να μιλήσω με ονόματα και καταστάσεις. Είναι φυσιολογικό για μια ομάδα όπως ο Ηρακλής με μηδέν έσοδα είχε συμβόλαια πάνω από το κανονικό, έχει διαφημίσεις που τις εκμεταλλεύονται άλλοι πλην της ΠΑΕ. Άνθρωποι που υπέγραψαν συμβόλαια και είχαν διοικητικές θέσεις εκτός του μεγαλομετόχου. Όταν υπογράφεις ένα συμβόλαιο με μια εταιρεία για διαφήμιση το μεγαλύτερο κομμάτι το παίρνει η ομάδα. Έτσι ξέρω εγώ. Όταν παίρνει η ομάδα το 20% και το υπόλοιπο πάει στην εταιρεία που έχει κάνει στη διαφήμιση, κάποιος έκανε λάθος στη συμφωνία».

Για το αν επρόκειτο για σκόπιμα λάθη και που πήγαιναν τα χρήματα: «Φυσικά και είναι σκόπιμο ένα τέτοιο λάθος, αφού η ΠΑΕ αντί να πάρει τη μερίδα του λέοντος πήρε μόνο το 20-25%. Αυτά πήγαιναν στην εταιρεία και σε αυτούς που είχαν υπογράψει τη συμφωνία με την εταιρεία.

Για το ποιοι έβγαζαν λεφτά από τα υψηλά συμβόλαια: «Δεν επιτρέπεται ο Ηρακλής όταν δεν έχει τη δυνατότητα να αντέξει υψηλά συμβόλαια να έχει συμβόλαια των 100-150 χιλιάδων ευρώ. Υπάρχει ολόκληρο δίκτυο που βγάζει λεφτά από τέτοιες δουλειές. Από προπονητές, μάνατζερ, αυτούς που τους φέρνουν, αυτούς που φτιάχνουν τα συμβόλαια. Τα ονόματα τα ξέρετε καλύτερα από εμένα. Εγώ ήρθα εδώ και βρήκα ένα ρόστερ παικτών με δεδομένα συμβόλαια και ήταν στον Ηρακλή τα τελευταία 2-3 χρόνια. Άρα μπορείτε να καταλάβετε ποιοι έφεραν τους παίκτες στον Ηρακλή και έφτιαξαν αυτά τα συμβόλαια. Ο Σάββας Παντελίδης δεν έχει καμία σχέση. Σας μιλώ για παίκτες που ήταν παρόντες στον Ηρακλή όταν ήρθα κι εγώ. Για τους παίκτες που φέραμε εμείς το αντίτιμο ήταν ελάχιστο. Οι έξι παίκτες που φέραμε εμείς τον Ιανουάριο δεν έκαναν από άποψη συμβολαίου ούτε ένα παίκτη από αυτούς που προϋπήρχε. Δεν μπορώ να πω κάτι για τον Νίκο Παπαδόπουλο. Δεν νομίζω ότι διαπραγματεύονταν συμβόλαια παικτών. Μιλάω για τεχνικούς διευθυντές, ανθρώπους που ήταν σε διοικητικές θέσεις, μάνατζερ που έφεραν τους παίκτες. Όταν υπάρχει παίκτης με συμβόλαιο 100-120 χιλιάδες ευρώ στον Ηρακλή που δεν είναι να το έχει και η αγορά κυμαίνεται 40-60 χιλιάδες ευρώ, είναι αυτονόητο. Δεν γνωρίζω ποιοι ήταν στα διάφορα πόστα. Εγώ απλά σας εξηγώ πως γίνεται το παιχνίδι. Για να έρθει ένας παίκτης σε όποια ΠΑΕ πρέπει να ελεγχθεί από τον τεχνικό διευθυντή, τον εκτελεστικό διευθυντή και τον αντιπρόεδρο. Αυτοί διαπραγματεύονται τα συμβόλαια με τους μάνατζερ».

Για την ύπαρξη επενδυτών που εξέφρασαν ενδιαφέρον για τον Ηρακλή: «Οι επενδυτές υπήρχαν και ενδιαφέρθηκαν ως την τελευταία στιγμή για να αναλάβουν στη Super League. Ήταν ένας Ελληνογερμανός και ένας Έλληνας. Δεν θέλω να δημοσιοποιήσω τα ονόματα από τη στιγμή που δεν έγινε κάτι. Το ενδιαφέρον τους ήταν δεδομένο και μέχρι την τελευταία στιγμή το παλεύουμε. Και ο ένας από τους δύο θα ερχόταν και στη Β’ Εθνική».

Για τα χρήματα που έχασε από την ενασχόλησή του με τον Ηρακλή: «Δεν έχει σημασία πόσα χρήματα έχασα εγώ. Φυσικά και βγήκα ζημιωμένος. Δεν χρειάζεται να μιλάμε για ποσά. Το θέμα είναι ο Ηρακλής. Κάναμε μια προσπάθεια στη Super League που λίγοι πίστεψαν ότι θα τα καταφέρουμε. Και μέσα σε αυτούς και το μεγαλύτερο μέρος της οικογένειας του Ηρακλή δεν το πίστεψε. Φέρουν κι αυτοί ένα κομμάτι ευθύνης σε όλη αυτήν την κατάσταση. Με πείραξε πολύ που ο Ηρακλής έφτασε σε αυτό το σημείο.

Για το γεγονός ότι τον συνδυάζουν με τον Ιβάν Σαββίδη και το ενδιαφέρον του τελευταίου για να αποφευχθεί η διάλυση της ΠΑΕ Ηρακλής: «Είναι λάθος να με συνδυάζουν με τον Ιβάν Σαββίδη. Δεν υπάρχει καμία σχέση μαζί του. Ως εκπρόσωπος του Κάτσε είναι φυσιολογικό να υπάρχουν κατά καιρούς επαφές με τον ΠΑΟΚ σε ό,τι αφορά τον πελάτη μου. Αυτό δεν έχει καμία σχέση με τον Ηρακλή. Ως προς το τελευταίο που με ρωτάτε για τη δήλωση του Ιβάν Σαββίδη για το πώς θα σωθεί ο Ηρακλή, θεωρώ πως άργησε λίγο. Μπορούσε αν υπήρχε ενδιαφέρον να γίνει νωρίτερα».

Για τη στάση των ΠΑΕ της Super League κατά του Ηρακλή: «Δεν είναι μόνο ο ΠΑΟΚ που ψήφισε κατά του Ηρακλή. Είναι το μεγαλύτερο μέρος της Super League. Μας είχαν στοχοποιήσει στο μεγαλύτερο διάστημα. Υποτίμησαν τη δυναμική του Ηρακλή και υπολόγισαν ότι θα είναι πιο εύκολο το έργο τους. Γι’ αυτό ακολούθησαν μετά τα αίσχη με τα δικαστήρια για να μην υπάρχει περίπτωση παραμονής του Ηρακλή. Το να βγουν και τώρα και να πουν κρίμα για τον Ηρακλή το θεωρώ ψεύτικο».

Για τους ψιθύρους ορισμένων πως ο Καγιούλης χρησιμοποιεί λεφτά άλλων: «Σας απάντησα από την αρχή. Ήμουν ξεκάθαρος σε αυτό. Έβαλα λεφτά δικά μου, της εταιρείας μου και είπα εξαρχής πως δεν μπορώ μόνος μου να αναλάβω τον Ηρακλή. Γι’ αυτό είχα επενδυτές μαζί μου. Δεν έχω εξυπηρετήσει συμφέροντα κανενός και το απέδειξα αυτό με όλη την προσπάθεια που έκανα. Δείτε τις δηλώσεις παικτών και προπονητή και θα καταλάβετε την προσπάθεια που κατέβαλα με τους συνεργάτες μου. Δεν εξυπηρετώ σκοπούς άλλων, ούτε μπορούν να με συνδυάσουν με κάποιον άλλον».

Για το αν κέρδισε ο Παπαθανασάκης από τις μεταγραφές με καπέλο:«Δεν είναι λογικό αυτό που μου λέτε. Πώς θα γίνει αυτό; Αφού στο τέλος αυτός αναλαμβάνει τα χρέη. Βγάζει από τη μία τσέπη και τα βάζει στην άλλη; Όλη αυτή η κατάσταση είναι εις βάρος του. Δεν μπορούσε να το κάνει. Αν συνέβαινε κάτι άλλο, δεν θα ήταν τα χρέη τώρα τέσσερα εκατομμύρια ευρώ. Και εννοώ το συνολικό ποσό. Η ΙΚΑ και η εφορία είναι στο 1,7 εκ. ευρώ».

Για το αν τα χρέη συνιστούν απειλή για τον Παπαθανασάκη: «Βεβαίως και είναι απειλή. Είναι τεράστιο ποσό για τα δεδομένα του».

Για το αν προσπάθησε να βρει λύση με τον Παπαθανασάκη λίγο πριν τη διάλυση: «Είχα συνεχόμενες επαφές μαζί του παρ’ ότι είχα αποσυρθεί. Έβλεπα τον κίνδυνο τελειωτικής καταστροφής και προσπάθησα να βρω λύσεις, οι οποίες, όμως, δεν απέδωσαν».

Για το αν υπάρχει περίπτωση ο ίδιος να έβγαλε κέρδος από τον Ηρακλή: «Σε καμία περίπτωση. Από την πρώτη ημέρα μέχρι και τον τελευταίο αγώνα στην Τρίπολη, αν ρωτήσετε παίκτες, προπονητή και τιμ θα δείτε ποιος έβγαλε την ομάδα μέχρι εκείνη τη στιγμή. Από πού ήρθαν τα λεφτά και ποιος τη χρηματοδοτούσε μέχρι την τελευταία ημέρα».

Για το ότι ο ίδιος και ο Παπαθανασάκης ταυτίστηκαν με τη διάλυση του Ηρακλή: «Το να ταυτίσουν εμένα με τη διάλυση του Ηρακλή είναι μεγάλο λάθος. Εγώ έβγαλα εις πέρας την αποστολή που είχα αναλάβει μαζί με τους παίκτες και προπονητή. Είμαστε από τους λίγους που το πιστέψαμε και τα καταφέραμε. Αυτοί που με ταυτίζουν με τη διάλυση ας κοιτάξουν πρώτα οι ίδιοι τι έκαναν για να σώσουν τον Ηρακλή. Και αναφέρομαι στο μεγαλύτερο μέρος της οικογένειας του Ηρακλή. Τι προσπάθειες ουσίας έκαναν; Μετά ας κάνουν κριτική και σε μένα».

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.