Με ισοπαλία στην Τρίπολη έκλεισε τη σεζόν ο Ηρακλής

|
ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΙΔΗΣ

Ο Ηρακλής ολοκλήρωσε τις αγωνιστικές υποχρεώσεις του για τη φετινή σεζόν με το ισόπαλο 2-2 κόντρα στον Αστέρα στην Τρίπολη, για την τελευταία αγωνιστική της Super League.

Η “μάχη” της σωτηρίας είχε κριθεί από την προηγούμενη αγωνιστική με τις δύο ομάδες να έχουν εξασφαλίσει την παραμονή τους στην κατηγορία. Επομένως, το παιχνίδι δεν είχε βαθμολογικό κίνητρο και το θέαμα ήταν αρκετά καλό.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι δύο ομάδες τελείωσαν τη σεζόν με τις λιγότερες νίκες στην ιστορία τους στη Super League. Επίσης, αξιοσημείωτο είναι ότι οι “κυανόλευκοι” διατήρησαν το αήττητο στα έξι τελευταία ματς του πρωταθλήματος.

Ο αγώνας

Άνοιξε το σκορ και ξέσπασε ο Ζιαμπάρης

Ο Ηρακλής άνοιξε το σκορ στο 26΄. Ο Γροντής εκτέλεσε το κόρνερ από δεξιά, ο Ζιαμπάρης πήρε ωραία την κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι και νίκησε τον Αθανασιάδη στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα. Όταν τελείωσαν οι αγκαλιές των συμπαικτών του, ο Ζιαμπάρης εμφανίστηκε συγκινημένος και βουρκωμένος. Το γκολ του αφιερώθηκε στη μνήμη του πατέρα του, που έφυγε απ’τη ζωή πριν μερικές εβδομάδες.

Ισοφάρισε ο Αστέρας

Στο 37’ Ο Αστέρας Τρίπολης ισοφάρισε σε 1-1. Ο Κυριακόπουλος, που έπαιζε όλη την πλευρά στα αριστερά, ήρθε προς τον άξονα και εκτέλεσε με το αριστερό. Εξαιρετικό σουτ για τον 21χρονο αμυντικό, που βέβαια έπιασε μάλλον απροετοίμαστο τον Γιαννίκογλου. Στο 51’ ο Ηρακλής έφτασε κοντά σε δεύτερο γκολ με τον ίδιο τρόπο, αλλά αυτή τη φορά ο Αθανασιάδης κατάφερε να αποκρούσει χαμηλά στη γωνία του την ωραία κεφαλιά του Δώνη. Κι αφού δεν έγινε το 1-2, ο Αστέρας πήρε αυτός το προβάδισμα, με τον τρίτο τρόπο, αυτόν της αντεπίθεσης.

Ανατροπή με πέναλτι για τον Αστέρα

Ο Κώτσιρας άνοιξε ωραία στον χώρο για τον Γκοντό και ο Γιαννίκογλου βγήκε μάλλον βιαστικά και αναίτια ψηλά στη γωνία της περιοχής του, ανατρέποντας καθαρά τον Ιβοριανό, που τσίμπησε πρώτος την μπάλα. Ο Γκοντό ανέλαβε και την εκτέλεση του πέναλτι, δεν έκανε λάθος και στο 53’ έκανε το 2-1, με το πρώτο του γκολ στη Super League.

Το έφερε και πάλι στα ίσα ο Ηρακλής 

Το ματς άνοιξε πολύ μετά το 70’. Στο 75’ από λάθος του Σελίν, ο Ηλιάδης έκλεψε και έφυγε μόνος του, αλλά έστειλε την μπάλα πάνω στον Αθανασιάδη, ενώ στη συνέχεια της φάσης η αντεπίθεση του Αστέρα έληξε με τον Μανιά να σουτάρει πάνω στον Γιαννίκογλου. Ένα λεπτό αργότερα ο Ηρακλής ισοφάρισε, ξανά με στημένη φάση, αλλά αυτή τη φορά με απευθείας εκτέλεση. Ο Δώνης εκτέλεσε υπέροχα με το δεξί φάουλ έξω απ’την αριστερή γωνία της περιοχής κι ο Αθανασιάδης δεν κατάφερε να κρατήσει την μπάλα εκτός της εστίας του, παρότι ήρθε σε επαφή με αυτήν. Ο Αστέρας προσπάθησε να απαντήσει κι αυτός με στημένη φάση, αλλά ο Γιαννίκογλου μπλόκαρε την επικίνδυνη κεφαλιά του Ιγκλέσιας μετά από εκτέλεση φάουλ του Μάσα στο 80’.

Στο 89’ ο Μάσα έπιασε ένα πολύ ωραίο σουτ εκτός περιοχής στα αριστερά, αλλά η μπάλα βρήκε στο οριζόντιο δοκάρι και στη συνέχεια της φάσης ο Γκοντό πλάσαρε ψηλά άουτ από πλεονεκτική θέση εντός περιοχής. Ο Ηρακλής είχε την τελευταία ευκαιρία για τη νίκη όταν στο 92’ ο Λουκίνας εκμεταλλεύτηκε τη ράθυμη εικόνα που είχαν Ευαγγέλου και Σελίν, πήρε την μπάλα ανάμεσά τους, αλλά πλάσαρε άουτ.

Συνθέσεις:

ΑΣΤΕΡΑΣ (Στάικος Βεργέτης): Αθανασιάδης, Ζουμά (58’ Ευαγγέλου), Τριανταφυλλόπουλος, Σελίν, Κώτσιρας, Στανισάβλιεβιτς (64′ Μάσα), Ιγκλέσιας, Χαμντανί, Κυριακόπουλος, Μανιάς (87’ Τσουκαλάς), Γκοντό

ΗΡΑΚΛΗΣ (Σάββας Παντελίδης): Γιαννίκογλου, Αργυρόπουλος, Σαραμαντάς, Τζανετόπουλος, Ζιαμπάρης, Πασάς (60’ Ηλιάδης), Γροντής, Δώνης, Κούρος (81’ Καραγκούνης), Περόνε (59’ Λουκίνας), Μπαστακός

 

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.