Ν. Κωστένογλου: Υπάρχει ψυχολογική πίεση

|
THESTIVAL TEAM

Για την εμφατική νίκη του Άρη με 4-0 κόντρα στον Πανελευσινιακό στο πλαίσιο της 21ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος Stoiximan.gr Football League αλλά και για τον δύσκολο αγώνα που έρχεται κόντρα στα Τρίκαλα, μίλησε ο τεχνικός του Άρη, Νίκος Κωστένογλου.

Αναλυτικά τα όσα είπε ο τεχνικός των «κιτρινόμαυρων» στη συνέντευξη Τύπου:

Αρχικά τόνισε: «Πετύχαμε μία δίκαιη νίκη με ευρύ σκορ. Ως προς την εικόνα στο πρώτο ημίχρονο, παρότι είχαμε τον έλεγχο, στην κατοχή της μπάλας, δεν γίναμε και τόσο απειλητικοί. Είχαμε όμως τρεις περιπτώσεις για να ανοίξουμε το σκορ. Δεν απειληθήκαμε πάρα μόνο από ένα σουτ.

Στο δεύτερο ήμασταν καλύτεροι και είναι ενθαρρυντικό αυτό. Πρέπει πολύ γρήγορα να την αφήσουμε πίσω, να συγκεντρωθούμε στο δύσκολο ματς της Κυριακής. Τα Τρίκαλα είναι δύσκολη και καλή ομάδα.

Συγχαρητήρια στα παιδιά για την προσπάθεια και το αποτέλεσμα. Είμαστε καλύτερα, ως προς τις επιθετικές λύσεις. Σήμερα, η ένταξη όλων των απόντων, συν του Μιλούνοβιτς μας δίνει μία αισιοδοξία ότι όλοι οι παίκτες είναι έτοιμοι, πλην του Μπαργκάν. Εύχομαι με την παρουσία και την προσπάθειά μας να παρακινήσουμε τον κόσμο να βρεθεί κοντά μας γιατί τον έχουμε ανάγκη. Μόνο με την δική του παρουσία θα αγγίξουμε αυτό που επιθυμούμε όλοι».

Για την μείωση στην βαθμολογία καθώς ο Άρης είναι πλέον στο -3 από το στόχο:

«Σημαίνει ότι στο ποδόσφαιρο τίποτα δεν έχει τελειώσει. Δεν τελείωσε τότε, ούτε και τώρα. Μπορεί η διαφορά να αλλάξει. Αρχίζει σιγά σιγά και εξαρτάται από εμάς. Ανεξαρτήτως αποτελέσματος, θέλω να δω μία ομάδα που να θυσιάζεται και να αγωνίζεται όπως αρμόζει τον Άρη. Μας χαροποιεί η μείωση, αλλά θέλει ιδιαίτερη προσοχή. Όλα τα ματς, για όλες τις ομάδες είναι δύσκολα. Κανείς δεν περίμενε τη γκέλα της Λαμίας την προηγούμενη αγωνιστική. Δεν υπάρχει εύκολο ματς, απλά το όνομα του αντιπάλου αυξάνει τον αριθμό δυσκολίας. Χαίρομαι που υπάρχουν ομάδες που παίζουν τα ματς στο γήπεδο».

Για την βελτίωση της ομάδας του: «Τα συνεχόμενα ματς δεν μας επιτρέπουν πολλές αλλαγές. Θέλουμε να ανέβει το ηθικό των παικτών. Υπάρχει ικανότητα, θέλει περισσότερη εκπαίδευση και πίστη σε αυτό που κάνουμε. Υπάρχει ψυχολογική πίεση».

Για τον Σόουζα που έπαιξε στα χαφ: «Θα δούμε αν θα συνεχίσει να παίξει εκεί. Ανάλογα τα προβλήματα που υπάρχουν και το πώς παίζει ο αντίπαλος. Θα παίξουνε σύντομα όλοι οι παίκτες. Έπαιξε σήμερα ο Ντόγος. Ήταν δύσκολη απόφαση αλλά πάλεψε στις προπονήσεις. Σε σύντομο χρονικό διάστημα θα παίξουν όλοι. Ήθελα να μπει ο Ταυλαρίδης να προσαρμοστεί. Ο Σόουζα είχε παίξει παλιά αμυντικό χαφ, ήθελα να δω πως θα αντεπεξέλθει, αν και το ματς είχε γίνει πολύ εύκολο».

Για την απόφασή του να χτυπήσει το πέναλτι ο Καπνίδης:

«Αν γινόταν άλλη ώρα το πέναλτι θα το χτυπούσε ο Πίτου ή ο Τάτος. Ο Καπνίδης όταν χτύπησε το πέναλτι στην Λαμία, ήταν σωστή η επιλογή του Αναστόπουλου γιατί είναι ικανός στα πέναλτι, άσχετα αν το έχασε. Έχει την ικανότητα και επίσης ο παράγοντας ψυχολογία είναι σημαντικός για τον επιθετικό».

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.