Στα προημιτελικά μέσω Αγρινίου ο ΠΑΟΚ

|
ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΙΔΗΣ

Με γκολ των Κίτσιου (77΄) και Κλάους (84΄) ο ΠΑΟΚ νίκησε τον Παναιτωλικό με 2-0 στο βροχερό Αγρίνιο και βρίσκεται με το ένα πόδι στην προημιτελική φάση του Κυπέλλου Ελλάδας, παίρνοντας σαφές προβάδισμα πρόκρισης ενόψει της ρεβάνς.

Ο αγωνιστικός χώρος στο γήπεδο του Παναιτωλικού ήταν πολύ βαρύς, με το τερέν να είναι βρεγμένο και λασπωμένο και την μπάλα να κολλάει ή να γλιστράει. Ωστόσο, οι “ασπρόμαυροι” παρουσιάστηκαν σοβαροί και παθιασμένοι και πήραν ξεκάθαρο προβάδισμα για τον δεύτερο αγώνα που θα γίνει στην Τούμπα σε δύο εβδομάδες, “κλειδώνοντας” ουσιαστικά το εισιτήριο για τους “8” του Κυπέλλου με το υπέρ τους 2-0.

Ο Κίτσιου άνοιξε το σκορ στο 77΄ με κοντινή προβολή έπειτα από σέντρα του Λέοβατς, βρίσκοντας δίχτυα μετά από πάρα πολύ καιρό, ενώ στα γκολ επέστρεψε επίσης μετά από μεγάλο χρονικό διάστημα και ο Κλάους, έστω και με πέναλτι. Στο 84΄ ευστόχησε στην εκτέλεση από την ασπρή βούλα (το πέναλτι κέρδισε ο Μυστακίδης). Στα αξιοσημείωτα της αναμέτρησης και η συμμετοχή του Κάτσε που μπήκε αλλαγή στο 63΄ και αγωνίστηκε για πρώτη φορά μετά την επιστροφή από τον δανεισμό του στη Βικτόρια Πλζεν.

Ο αγώνας

Πριν συμπληρωθεί το πρώτο λεπτό του παιχνιδιού, ο ΠΑΟΚ έχασε μεγάλη ευκαιρία για να ανοίξει το σκορ, με τον Κουλούρη να βγαίνει σε τετ-α-τετ με τον Κυριακίδη και να προσπαθεί να τον περάσει, όμως να μη τα καταφέρνει σπαταλώντας τη φάση. Ο “Δικέφαλος” είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων στα πρώτα λεπτά, με τον αγωνιστικό χώρο βέβαια είναι πολύ βαρύς και να δυσκολεύει τις προσπάθειες των ποδοσφαιριστών, καθώς η μπάλα κολλούσε σε πολλά σημεία. Η πρώτη καλή στιγμή για τον Παναιτωλικό σημειώθηκε στο 9΄ , με τον Μύγα να σουτάρει στην κίνηση μέσα από την περιοχή, έπειτα από λανθασμένη απομάκρυνση της “ασπρόμαυρης” άμυνας και την μπάλα να περνάει λίγο άουτ. Στο 15΄ είχε νέα επικίνδυνη φάση ο Παναιτωλικός, με τον Μουνιός να προσπαθεί να σουτάρει από το ύψος του πέναλτι, όμως η μπάλα η οποία κόλλησε κιόλας, δεν πήρε τροχιά προς τα δίχτυα.

Μετά το επιθετικό του ξεκίνημα στο παιχνίδι, ο ΠΑΟΚ είχε προβλήματα στα άκρα και ο Παναιτωλικός έφτανε εύκολα στην περιοχή του. Το παιχνίδι είχε ρυθμό και η μπάλα πήγαινε πάνω-κάτω παρά το ότι ο αγωνιστικός χώρος ήταν πολύ βαρύς. Μετά το καλύτερο πρώτο 20λεπτο βέβαια δεν υπήρχαν αξιόλογες φάσεις, καθώς οι παίκτες ενώ δημιουργούσαν προϋποθέσεις δεν ήταν αποτελεσματικοί στις τελικές προσπάθειες, με την μπάλα να κολλάει στο τερέν σε ορισμένες περιπτώσεις. Στο 40΄ η μπάλα στρώθηκε στον Λέοβατς στο ύψος της μεγάλης περιοχής, όμως το σουτ του κόντραρε στον Ροντρίγκες. Στο πρώτο και μοναδικό λεπτό των καθυστερήσεων του πρώτου μέρους ο Κρέσπο έβαλε την προβολή μετά από κόρνερ του Πέλκα, με τον Κυριακίδη να μπλοκάρει με διπλή προσπάθεια. Το πρώτο 45λεπτο ολοκληρώθηκε ισόπαλο χωρίς γκολ, ενώ υπήρχαν και πολλά δυνατά μαρκαρίσματα στο βρεγμένο χόρτο.

Ο Παναιτωλικός μπήκε καλύτερα στο δεύτερο ημίχρονο και είχε την πρώτη του αξιοσημείωτη φάση στο 48΄, με κεφαλιά του Μαρκόφσκι μέσα από την περιοχή, που έφυγε άστοχα πάνω από το δοκάρι. Η πρώτη καλή στιγμή του ΠΑΟΚ στο β΄ μέρος ήρθε στο 57΄, με τον Μυστακίδη να κάνει ωραία ατομική ενέργεια από αριστερά και να σουτάρει μέσα από την περιοχή, όμως την μπάλα να καταλήγει στην αγκαλιά του Κυριακίδη.

Στο 63ο λεπτό ο Ίβιτς αντικατέστησε τον Πέλκα με τον Κάτσε, με τον Αλβανό μέσο να παίρνει τα πρώτα λεπτά συμμετοχής του στον ΠΑΟΚ μετά την επιστροφή του από τον δανεισμό στη Βικτόρια Πλζεν. Το παιχνίδι δεν είχε καλό ρυθμό κατά τη διάρκεια του β΄ 45λεπτου, ούτε αξιόλογες φάσεις μπροστά στις δύο εστίες. Στο 76΄ ο Κάτσε εκτέλεσε φάουλ από πολύ καλή θέση, από το ημικύκλιο της περιοχής, όμως η μπάλα πέρασε ψηλά πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Ο ΠΑΟΚ που πίεζε περισσότερο όσο το ματς πλησίασε προς τη λήξη του, άνοιξε το σκορ στο 77ο λεπτό με σκόρερ τον Στέλιο Κίτσιου. Ο Λέοβατς έβγαλε τη σέντρα από αριστερά, η μπάλα έσκασε στο έδαφος, ο Ροντρίγκες δεν μπόρεσε να διώξει και ο Κίτσιου που παραμόνευε έκανε την προβολή μέσα από τη μικρή περιοχή και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Στο 83΄ ο ΠΑΟΚ κέρδισε πέναλτι σε ανατροπή του Μύγα στον Μυστακίδη μέσα στην περιοχή. Ο Στέφανος Αθανασιάδης ανέλαβε την εκτέλεση και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, επιστρέφοντας στα γκολ μετά από μεγάλο χρονικό διάστημα που είχε να σκοράρει. Ουσιαστικά εκεί κρίθηκε το παιχνίδι, με τον ΠΑΟΚ “καθαρίζει” τη νίκη που τον φέρνει με το ένα πόδι στα προημιτελικά του Κυπέλλου, δίνοντάς του σαφές προβάδισμα ενόψει της ρεβάνς. Στα τελευταία λεπτά δεν άλλαξε κάτι, με τον Παναιτωλικό να μοιάζει ανήμπορος να αντιδράσει και τους “ασπρόμαυρους” να διατηρούν εύκολα το 0-2.

Συνθέσεις:

Παναιτωλικός (Γ. Μαντζουράκης): Κυριακίδης, Τσοκάνης, Χαντάκιας, Ροντρίγκες, Μύγας (87΄ Μιχάι), Μάκος, Κουτρομάνος, Ρότσα (71΄ Κλέσιο), Πάουλο (76΄ Παπουτσογιαννόπουλος), Μουνιός και Μαρκόφσκι.

ΠΑΟΚ (Β. Ίβιτς): Γλύκος, Κρέσπο, Βαρέλα, Μαλεζάς, Λέοβατς, Τσίμιροτ (89΄ Κάνιας), Πέλκας (63΄ Κάτσε), Σάκχοφ, Κίτσιου, Μυστακίδης, Κουλούρης (46΄ Αθανασιάδης).

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.