Τι να βάλετε στις εισόδους του σπιτιού για να απωθήσετε τα μυρμήγκια

|
THESTIVAL TEAM

Η άνοιξη και το καλοκαίρι είναι οι εποχές που τα μυρμήγκια κάνουν την εμφανισή τους στην αυλή ή ακόμη και μέσα στο σπίτι σας.

Αν δεν θέλετε να μπουν στο σπίτι και να πρέπει να βρείτε τρόπο να απαλλαγείτε από αυτά όταν έχουν ήδη φτάσει στην κουζίνα σας, μπορείτε να «μπλοκάρετε» τις εισόδους εγκαίρως.

Δείτε παρακάτω τι μπορείτε να κάνετε, σύμφωνα με το baby.gr

Αρχικά θα πρέπει να γνωρίζετε ότι τα μυρμήγκια δεν αγαπούν τη μυρωδιά του σκόρδου και της καμφοράς. Δοκιμάστε λοιπόν να βάλετε λίγη ποσότητα στα σημεία εισόδου των μυρμηγκιών στο σπίτι σας.

Η καλλιέργεια λεβάντας ή μέντας γύρω από τις περιοχές εισόδου είναι επίσης μια καλή ιδέα καθώς είναι δύο μυρωδιές οι οποίες επίσης απωθούν τα μυρμήγκια.

Τέλος μπορείτε να κάνετε το εξής: Βάλτε ένα βαποριζατέρ ρίξε ίσα μέρη νερού και λευκού ξιδιού. Στη συνέχεια, ψεκάστε με αυτό στις φωλιές τους και στις περιοχές γύρω από αυτές ή όπου αλλού τα έχετε δει. Τα μυρμήγκια μισούν τη μυρωδιά του ξιδιού και θα το αποφύγουν.

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.