Θεσσαλονίκη: 49χρονος έκρυβε τσιγάρα σε κάδους και αυτοκίνητο (ΦΩΤΟ)

|
ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΚΟΚΟΛΑΚΟΣ

Για παράβαση του Εθνικού Τελωνειακού Κώδικα, συνελήφθη ένας 49χρονος, σήμερα το μεσημέρι, από στελέχη του γραφείου Ασφάλειας και του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Θεσσαλονίκης.

Ειδικότερα, κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών και συντονισμένων ενεργειών, εντοπίστηκε ο 49χρονος να έχει τοποθετήσει δύο πλαστικές σακούλες περιέχουσες λαθραία τσιγάρα σε παρακείμενους κάδους απορριμμάτων, επί της πλατείας Αριστοτέλους, από τις οποίες έπαιρνε και πουλούσε τσιγάρα σε διερχόμενα άτομα.

Πιο συγκεκριμένα, εντός των προαναφερόμενων κάδων, εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν 2.620, τεμάχια λαθραία τσιγάρα, ενώ πάνω στον συλληφθέντα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 400 τεμάχια τσιγάρα, διαφόρων επωνυμιών.

Επίσης, μετά από σχετικό έλεγχο σε Ι.Χ.Ε. όχημα ιδιοκτησίας του ανωτέρω, βρέθηκαν εντός αυτού και κατασχέθηκαν 5.400 τσιγάρα, καθώς και 25 συσκευασίες και 50gr, συνολικού 1.250gr λαθραίου καπνού, διαφόρων επωνυμιών.

Τέλος, εντός του καθίσματος του οδηγού του ανωτέρω Ι.Χ.Ε., βρέθηκαν επιμελώς κρυμμένα και κατασχέθηκαν 581€.

Από τη Λιμενική Αρχή Θεσσαλονίκης που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν συνολικά, 8.420 τεμάχια λαθραίων τσιγάρων διαφόρων επωνυμιών, 1.250kg λαθραίου καπνού διαφόρων επωνυμιών, τα οποία στο σύνολό τους δεν έφεραν ένσημη ταινία ειδικού φόρου κατανάλωσης, το Ι.Χ.Ε. όχημα και 1 κινητό τηλέφωνο.

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.