Αυτός είναι ο τζιχαντιστής που συνελήφθη στην Αλεξανδρούπολη (ΦΩΤΟ)

|
ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΚΟΚΟΛΑΚΟΣ

Δεν είμαι τζιχαντιστής, έχω οικογένεια φώναξε προς τους δημοσιογράφους ο 32χρονος Σύρος που συνελήφθη ως μέλος του Ισλαμικού Κράτους, την ώρα που οι αστυνομικοί τον οδηγούσαν

Στον Εισαγγελέα της Αλεξανδρούπολης, προκειμένου να απολογηθεί για τις κατηγορίες περί ένταξης σε τρομοκρατική οργάνωση και παράνομης εισόδου του στην χώρα, που του έχουν αποδοθεί, οδηγήθηκε ο 32χρονος Σύρος που συνελήφθη ως μέλος του Ισλαμικού Κράτους.

“Δεν είμαι τζιχαντιστής, έχω οικογένεια”, φώναξε προς τους δημοσιογράφους την ώρα που οι αστυνομικοί τον οδηγούσαν  στην εισαγγελέα λίγο μετά τις 11:30 το πρωί της Παρασκευής.

Ο 32χρονος, υπήκοος Συρίας, συνελήφθη χθες στην περιοχή της Αλεξανδρούπολης.

Μετά από καταγγελία της συζύγου του για ξυλοδαρμό και συμμετοχή του σε εγκληματική οργάνωση, η Ελληνική Αστυνομία σήμανε συναγερμό και ο 32χρονος τελικά συνελήφθη.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο επικίνδυνος εξτρεμιστής ήρθε στην Ελλάδα μαζί με τη γυναίκα του και ένα παιδί του πριν από ένα χρόνο από τη Συρία, μέσω του Έβρου, και αμέσως έκανε αίτηση ασύλου στην Αλεξανδρούπολη. Στη συνέχεια διέμενε για ένα διάστημα στο camp προσφύγων στο Ωραιόκαστρο, ενώ έμεινε και σε σπίτι στην Αθήνα.

Μάλιστα, κατά την παραμονή τους στο κέντρο φιλοξενείας στη Θεσσαλονίκη, η σύζυγός του είχε καταγγείλει στην κοινωνική λειτουργό του camp πως είχε κακοποιήσει το παιδί τους. Από τότε ο 32χρονος βρισκόταν υπό στενή παρακολούθηση.

Οι αστυνομικές Αρχές ερευνούν τις επαφές του, ενώ περισυνέλεξαν στοιχεία και φωτογραφίες από το κινητό του τηλέφωνο.

Φωτογραφίες: alexpoli.gr

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.