Χίος: Χειροπέδες σε τρεις αλλοδαπούς για λαθρεμπόριο εξαρτημάτων αυτοκινήτων

|
THESTIVAL TEAM

Τρεις αλλοδαποί ηλικίας 42, 38 και 37 ετών, συνελήφθησαν νωρίς σήμερα το πρωί στη χερσαία ζώνη του λιμανιού της Χίου, από στελέχη του Γραφείου Ασφαλείας της οικείας Λιμενικής Αρχής, για παράνομη είσοδο στη χώρα, καθώς και για λαθρεμπόριο εξαρτημάτων αυτοκινήτων.

Συγκεκριμένα στο πλαίσιο περιπολίας, εντοπίστηκαν τα εν λόγω ατομα να μεταφέρουν πλαστικές σακούλες απορριμάτων από Ι.Χ.Ε αυτοκίνητο τύπου Van ιδιοκτησίας του 38χρονου με πινακίδες της αλλοδαπής, το οποίο ήταν σταθμευμένο επί της χερσαίας ζώνης του λιμένα Χίου, σε ταχύπλοο σκάφος με όνομα ”OZII” σημαίας Τουρκίας.

Μετά από έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στους τρεις αλλοδαπούς, διαπιστώθηκε ότι είχαν εισέλθει παράνομα στην χώρα, ενώ μετά από έλεγχο στο περιεχόμενο των πλαστικών σάκων απορριμάτων, διαπιστώθηκε ότι περιείχαν εξαρτήματα αερόσακων αυτοκινήτων διαφόρων επωνυμιών. Στη συνέχεια, σε έλεγχο στο Ι.Χ.Ε. και στο ταχύπλοο σκάφος, ευρέθη μεγάλος αριθμός εξαρτημάτων αυτοκινήτων, δίχως να φέρουν νόμιμα παραστατικά και πιο συγκεκριμένα:

– 450 πυροκροτητές αερόσακων
– 170 αερόσακους οδηγού
– 100 αερόσακους συνοδηγού
– 15 ηλεκτρονικά μέρη ταμπλό-πλακέτες-ασφαλειοθήκες
– τέσσερα ταμπλό
– πέντε πλαστικά μέρη ταμπλό
– δύο προεντατήρες ζώνης
– τριάντα πέντε ηλεκτρονικούς εγκεφάλους οχήματος
– ένα τιμόνι.

Η αξία των ανωτέρω ειδών εκτιμήθηκε από πραγματογνώμονα στο ποσό των 240.000 ευρώ περίπου, ενώ οι αντίστοιχοι διαφυγόντες δασμοί από το Τελωνείο Χίου εκτιμήθηκαν περίπου σε 68.000 ευρώ.

Όπως προέκυψε, ο 38χρονος προμηθεύτηκε τα εξαρτήματα από την Ιταλία, με σκοπό να τα μεταφέρει με τον 42χρονο και τον 37χρονο παράνομα, μέσω Ελλάδας στην Τουρκία.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χίου που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν όλα τα εξαρτήματα, το Ι.Χ.Ε. και το Τ/Χ σκάφος.

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.