Ληστεία σε βάρος του "σκηνοθέτησε" ένας 25χρονος υπάλληλο πρακτορείου ΠΡΟ-ΠΟ στη Θεσσαλονίκη, προκειμένου να δικαιολογήσει τα χρήματα που είχε υπεξαιρέσει.

Η υπόθεση εξιχνιάσθηκε από το Τμήμα Ασφαλείας Αμπελοκήπων, οι αστυνομικοί του οποίου συνέλαβαν στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, τον 25χρονο αλλοδαπό.

Σε βάρος του συλληφθέντα σχηματίσθηκε δικογραφία για τα αδικήματα της ψευδούς ανωμοτί κατάθεσης, άσκοπης κινητοποίησης Αρχής και υπεξαίρεσης.

Όλα συνέβησαν προχθές το βράδυ. Ο 25χρονος κατήγγειλε ότι ένας άγνωστος δράστης μπούκαρε στο πρακτορείο και με την απειλή όπλου αφαίρεσε χρηματικό ποσό, διαφεύγοντας στη συνέχεια με συνεργό που τον περίμενε απέξω.

Τελικά όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα ο 25χρονος κατήγγειλε ψευδώς το προαναφερόμενο περιστατικό, προκειμένου να δικαιολογήσει χρηματικό ποσό που υπερβαίνει τις 5.500 ευρώ το οποίο διέθεσε σε τυχερό παιχνίδι χωρίς να καταβάλει το σχετικό αντίτιμο, ενώ επιπλέον, προέκυψε ότι υπεξαίρεσε το χρηματικό ποσό των (2.910) ευρώ από το ταμείο του καταστήματος.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.