Συνελήφθησαν στη Θεσσαλονίκη μέλη εγκληματικής οργάνωσης για παράνομη διακίνηση αλλοδαπών

|
ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΚΟΚΟΛΑΚΟΣ

Στη σύλληψη δύο μελών κυκλώματος που ενέχονται σε παράνομη μεταφορά και προώθηση αλλοδαπών στο εσωτερικό της χώρας, προχώρησαν αστυνομικοί του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης.

Πρόκειται για αλλοδαπούς ηλικίας 49 και 31 ετών, σε βάρος των οποίων, αλλά και συνεργών τους που αναζητούνται, σχηματίστηκε δικογραφία, κατά περίπτωση, για το αδίκημα της εγκληματικής οργάνωσης, για παράνομη μεταφορά – προώθηση μεταναστών στο εσωτερικό της χώρας και για διευκόλυνση παράνομης εισόδου αλλοδαπών.

Ειδικότερα, χθες το βράδυ, οι δύο άντρες εντοπίστηκαν στη Θεσσαλονίκη και στο πλαίσιο αστυνομικής επιχείρησης συνελήφθησαν, καθώς στις 16/17-08-2017 δρομολόγησαν τη μεταφορά 29 αλλοδαπών, μεταξύ αυτών και 4 ανήλικοι, από περιοχή του Έβρου προς την Αθήνα, με ενδιάμεση στάση τη Θεσσαλονίκη.

Από την περαιτέρω έρευνα προέκυψε ότι, οι μεταφερόμενοι αλλοδαποί,  που στερούνταν νομιμοποιητικών εγγράφων για την παραμονή τους στην Ελληνική επικράτεια, είχαν εισέλθει παράνομα στη χώρα από την ελληνοτουρκική μεθόριο και μετά την άφιξή τους στην Ελλάδα θα κατέβαλλαν χρηματικό ποσό σε μέλη του κυκλώματος, μέσω συγγενικών τους προσώπων.

Κατασχέθηκαν δύο κινητά τηλέφωνα που χρησιμοποιούσαν οι δράστες για τις συνεννοήσεις τους, δύο κάρτες κινητής τηλεφωνίας και χρηματικό ποσό.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.