Συνελήφθη 53χρονος που είχε ρημάξει τα σούπερ μάρκετ της βορειοανατολικής Αττικής

|
THESTIVAL TEAM

Χειροπέδες σε έναν 53χρονο, που είχε ρημάξει τα σούπερ μάρκετ σε διάφορες περιοχές της Βορειανατολικής Αττικής, πέρασαν αστυνομικοί, στην περιοχή της Ραφήνας.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, ο δράστης από τον περασμένο Μάιο, εισερχόταν σε σούπερ μάρκετ φορώντας περούκα και έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του και στη συνέχεια, με την απειλή πιστολιού, ακινητοποιούσε πελάτες και υπαλλήλους και αφαιρούσε χρηματικά ποσά από τα ταμεία.

Χαρακτηριστικό της δράσης του ήταν ότι πριν από κάθε ληστεία, κατόπτευε τα καταστήματα-στόχους, προκειμένου να εντοπίσει τις κάμερες, καθώς και τα μέτρα ασφαλείας, ενώ για την διαφυγή του χρησιμοποιούσε ενοικιασμένα αυτοκίνητα και ακολουθούσε προκαθορισμένες διαδρομές, δυσχεραίνοντας με αυτόν τον τρόπο τον εντοπισμό του.

Από την έρευνα στο σπίτι του εντοπίστηκαν ένα πιστόλι τύπου ρέπλικα, μία περούκα, μία κουκούλα τύπου full face καθώς και ενδύματα και υποδήματα που φορούσε κατά τη διάρκεια των ληστειών.

Μέχρι στιγμής, έχουν εξιχνιασθεί οκτώ περιπτώσεις ληστειών σε σούπερ μάρκετ στο Μαρούσι, στο Γέρακα και στο Χαλάνδρι και μία ληστεία σε φαρμακείο στο Μαρούσι.

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.