Σέρρες: Κατασχέθηκαν πάνω από 4,5 κιλά λαθραίου καπνού, 130 πακέτα Τσιγάρα, 45 λίτρα ποτών και 1.000 κροτίδες (ΦΩΤΟ)

|
ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΚΟΚΟΛΑΚΟΣ

Συνελήφθησαν χθες στην ευρύτερη περιοχή του Προμαχώνα Σερρών, στο πλαίσιο στοχευμένων ελέγχων για την πάταξη του λαθρεμπορίου, από ειδικά αστυνομικά κλιμάκια της Διεύθυνσης Αστυνομίας Σερρών, συνολικά 5 άτομα, για κατά περίπτωση παράβαση της νομοθεσίας περί τελωνειακού κώδικα και περί βεγγαλικών.

Συγκεκριμένα κατά τη διάρκεια των αστυνομικών ελέγχων, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Προμαχώνα και του Αστυνομικού Τμήματος Προμαχώνα, συνελήφθησαν:

  • Ένας 46χρονος Έλληνας, διότι στο αυτοκίνητό του διαπιστώθηκε να μεταφέρει, 92 συσκευασίες με λαθραίο καπνό συνολικού βάρους 3 κιλών και 680 γραμμαρίων.
  • Δύο Έλληνες ηλικίας 43 και 42 ετών, διότι στο αυτοκίνητο που επέβαιναν, εντοπίσθηκαν 60 πακέτα τσιγάρων και 32 συσκευασίες με λαθραίο καπνό συνολικού βάρους 1.160 γραμμαρίων.
  • Ένας 45χρονος Βούλγαρος, διότι στο αυτοκίνητο που οδηγούσε, βρέθηκαν 70 πακέτα τσιγάρων και 45,2 λίτρα οινοπνευματωδών ποτών.
  • Ένας 86χρονος Βούλγαρος, διότι στο αυτοκίνητό του, διαπιστώθηκε να κατέχει συσκευασίες με συνολικά 1.000 κροτίδες, οι οποίες κατασχέθηκαν.

Τα παραπάνω λαθραία προϊόντα, εισήχθησαν παράνομα στη χώρα και κατασχέθηκαν προκειμένου να παραδοθούν στο αρμόδιο Τελωνείο, για τον προσδιορισμό των διαφυγόντων φόρων και δασμών.

Επιπλέον, κατασχέθηκαν τρία οχήματα των συλληφθέντων ως μέσα λαθρεμπορίας.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Σερρών, ενώ οι αστυνομικοί έλεγχοι κατά του λαθρεμπορίου θα συνεχιστούν και στο μέλλον με αμείωτη ένταση.

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.