Άγνωστοι πέταξαν μπογιές στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ Καλαμαριάς

|
THESTIVAL TEAM

Επίθεση από αγνώστους δέχθηκαν σήμερα το μεσημέρι τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ Καλαμαριάς.

Συγκεκριμένα, άγνωστοι πέταξαν μπογιές και «τρυκάκια» που έγραφαν «Άμεση απελευθέρωση του αναρχικού-κομμουνιστή Τάσου Θεοφίλου» , «Κράτος και κεφάλαιο οι μόνοι τρομοκράτες», «Ούτε ποινικές ούτε πολιτικές μπουρλότο και φωτιά σ’ όλες τις φυλακές».

Την επίθεση καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η Ριζοσπαστική Ενωτική Κίνηση Καλαμαριάς.

Να σημειωθεί πως σήμερα άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου πέταξαν μπογιές στα γραφεία του κυβερνώντος κόμματος στον Εύοσμο.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

“Δεν μας αρέσει η δικαιοσύνη; Φταίει ο……ΣΥΡΙΖΑ και η κυβέρνηση !

Αυτή η σκέψη φαίνεται ότι κυριαρχεί στο μυαλό ορισμένων ανθρώπων, που επιδιώκουν να ευαισθητοποιήσουν την ελληνική κοινή γνώμη για τις δικαστικές περιπέτειες του Τάσου Θεοφίλου.

Αυτό μαρτυρεί ιδεολογική σύγχυση για το ρόλο των θεσμών και τη διάκριση μεταξύ κομμάτων, στοιχείων της δημοκρατίας. και των μηχανισμών που απονέμουν δικαιοσύνη.

Έτσι, άγνωστα άτομα σήμερα το μεσημέρι πέταξαν κόκκινη μπογιά στην πρόσοψη των γραφείων του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ Καλαμαριάς και «τρυκάκια» με περιεχόμενο «Άμεση απελευθέρωση του αναρχικού-κομμουνιστή Τάσου Θεοφίλου» , «Κράτος και κεφάλαιο οι μόνοι τρομοκράτες», «Ούτε ποινικές ούτε πολιτικές μπουρλότο και φωτιά σ’ όλες τις φυλακές».

Σημειώνεται ότι ο Τάσος Θεοφίλου, που ανήκει στον αντιεξουσιαστικό χώρο δικάζεται σε δεύτερο βαθμό στο Εφετείο Αθηνών, διότι του αποδίδεται συμμετοχή σε αιματηρή ληστεία, που έλαβε χώρα στην Πάρο το 2012 καθώς και συμμετοχή και ένταξη στη «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» , κατηγορία η οποία είχε πρωτόδικα απορριφθεί.

Αδύνατο να αντιληφθεί κάθε λογικός άνθρωπος πως συσχετίζεται η ενέργεια αυτή με την επιδιωκόμενη ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης, τη διαμαρτυρία ή την άσκηση πίεσης για την αθώωσή του Τάσου Θεοφίλου και γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ, και η κυβέρνηση , την οποία στηρίζει, που έχουν επιδείξει διαχρονικά και χωρίς διακρίσεις ιδιαίτερη ευαισθησία στα ανθρώπινα δικαιώματα, θα πρέπει να ταυτίζονται με τους μηχανισμούς απονομής δικαιοσύνης , κάτι που προφανώς , όπως αποδεικνύουν οι πρόσφατες εξελίξεις , δεν ισχύει”.

 

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.