Θεσσαλονίκη: 31 συλλήψεις το τελευταίο 24ωρο – Διαβάστε γιατί

|
THESTIVAL TEAM

Στο πλαίσιο καθημερινών πεζών και εποχούμενων περιπολιών, αλλά και ερευνών που πραγματοποιούνται συστηματικά από αστυνομικούς διαφόρων Υπηρεσιών της Γ.Α.Δ.Θ. για την πρόληψη και αντιμετώπιση της παραβατικότητας στο Νομό Θεσσαλονίκης, συνελήφθησαν συνολικά 31 άτομα για διάφορα αδικήματα.

Κατά το τελευταίο 24ωρο, αστυνομικοί των Διευθύνσεων Ασφαλείας, Άμεσης Δράσης και Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης πραγματοποίησαν ελέγχους, κατά τη διάρκεια των οποίων συνελήφθησαν:

• 11 άτομα για παράβαση του Νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών.
Αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης συνέλαβαν, βραδινές ώρες της 22-03-2017, στην περιοχή Πλατείας Αγίου Γεωργίου, 18χρονο αλλοδαπό διότι στην κατοχή του βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα μικροδέμα κάνναβης συνολικού βάρους 14,8 γραμμαρίων.

• 3 άτομα για κλοπές.
Μεταξύ αυτών και 20χρονη ημεδαπή, η οποία συνελήφθη από αστυνομικούς της Ομάδας «Ζ» της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης, βραδινές ώρες χθες (23-03-2017), διότι αφαίρεσε διάφορα ενδύματα από κατάστημα στο κέντρο της πόλης.

• 3 άτομα για εκκρεμείς καταδικαστικές αποφάσεις.
Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση σύλληψης 26χρονου ομογενή, από αστυνομικούς του Τμήματος Αναζητήσεων της Διεύθυνσης Ασφαλείας Θεσσαλονίκης, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης, με την οποία καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης 5 ετών και 3 μηνών, για τα αδικήματα της ένταξης σε εγκληματική οργάνωση, της εκβίασης κατ’ επάγγελμα κατά συνήθεια από κοινού κατ’ εξακολούθηση και της επικίνδυνης σωματικής βλάβης από κοινού.

• 2 άτομα για παράβαση του Νόμου περί Τελωνειακού Κώδικα.

• 12 άτομα για παράβαση του Νόμου περί Αλλοδαπών.

Επιπλέον βεβαιώθηκαν 5 πταισματικές παραβάσεις κατ’ εφαρμογή του Νόμου περί Εκδιδομένων επ’ αμοιβή Προσώπων.

Οι συλληφθέντες, με τις δικογραφίες που σχηματίστηκαν σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.