"Μανούλα" στις κλοπές ήταν μια 38χρονη γυναίκα που προσπαθούσε να ανανεώσει την γκαρνταρόμπα της της χωρίς να ξοδέψει χρήματα, κλέβοντας ρούχα από τα καταστήματα στα οποία παρουσιαζόταν παριστάνοντας την πελάτισσα! Μετά από δυο κλοπές που διέπραξε σε εμπορικά καταστήματα στον  Βόλο, όμως, τα... δωρεάν "ψώνια" της πήραν τέλος.

Οι υπάλληλοι των  δυο καταστημάτων διαπίστωσαν όταν έφυγε η "πελάτισσα" ότι είχε πάρει κρυφά μαζί της μία γυναικεία μπλούζα από το ένα και δύο παντελόνια από το άλλο, χωρίς να περάσει από το ταμείο. Έτσι, ειδοποίησαν αστυνομικούς της Ασφάλειας που ξεκίνησαν αναζητήσεις έχοντας την περιγραφή της. Η 38χρονη Ελληνίδα εντοπίστηκε λίγο μετά την δεύτερη κλοπή, συνελήφθη και προσήχθη στην Ασφάλεια όπου ανακρίνεται και για άλλες παρόμοιες κλοπές που τυχόν έχει διαπράξει, ενώ τα κλεμμένα ρούχα αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες των καταστημάτων.

Παρόμοιες κλοπές στο Βόλο έκανε και μία 18χρονη Ελληνίδα, η οποία άρπαξε τρία είδη από δυο εμπορικά καταστήματα στα οποία είχε μπει παριστάνοντας την πελάτισσα. Λίγες ώρες αργότερα, εντοπίστηκε από αστυνομικούς της Ασφάλειας, συνελήφθη και στην κατοχή της βρέθηκαν τα κλεμμένα εμπορεύματα που αποδόθηκαν στους δικαιούχους. Η νεαρή παραπέμφθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βόλου που της άσκησε δίωξη για κλοπή.

Πηγή: protothema.gr