Δείτε φωτογραφίες και βίντεο απο τα συνθήματα που εγραψαν αναρχικοί σε τουριστικό λεωφορείο στη Θεσσαλονίκη

|
THESTIVAL TEAM

Με συνθήματα και γκράφιτι έβαψαν ένα από κόκκινα τουριστικά λεωφορεία της Θεσσαλονίκης λίγο πριν τις 16.00, αναρχικοί οι οποίοι συμμετέχουν στο “No Border Camp”, που διεξάγεται στο ΑΠΘ.

To περιστατικό συνέβη στην οδό Εθνικής Αμύνης, στο ύψος της παλαιάς Φιλοσοφικής, στο κέντρο της πόλης.

Όπως δήλωσε στο thestival.gr, o οδηγός του λεωφορείου, περίπου 10 άτομα τοποθέτησαν κάδους απορριμμάτων για να κλείσουν το δρόμο, ενώ περίπου 20 άτομα έβαφαν το λεωφορείο.

Στο λεωφορείο σύμφωνα με τον οδηγό επέβαινα περίπου 15 άτομα ανάμεσα τους και μικρά παιδιά.

Οι πρωταγωνιστές του συμβάντος πιθανότατα ήταν ξένοι καθώς όπως τόνισε στο thestival.gr, o οδηγός σήκωσαν ένα χαρτόνι που έγραφε στα αγγλικά “συγνώμη αυτό θα διαρκέσει τέσσερα λεπτά. Κλείστε τα παράθυρα”.

Η ζημία που προκλήθηκε στο λεωφορείο, σύμφωνα με την ιδιοκτήτρια, Ιωάννα Τουλκερίδου, ανέρχεται σε 3.500-4.000 ευρώ καθώς, όπως είπε πρέπει να βαφτεί από την αρχή και να μπουν καινούργια αυτοκόλλητα

Επίσης μιλώντας στο thestival.gr, τόνισε πως τα λεωφορεία έχουν αλλάξει τα δρομολόγια τους προκειμένου να μην παίρνουν από τα πανεπιστήμια

Να σημειωθεί πως χθες κατασκηνωτές του “No Border Camp”, έβαψαν λεωφορείο του ΟΑΣΘ, το οποίο βρισκόταν στη στάση “Καμάρα”.

Δείτε τις φωτογραφίες και το βίντεο του thestival.gr

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.