Διαβάστε τι υποστηρίζει η αστυνομία για τα χθεσινά επεισόδια

|
THESTIVAL TEAM

Ανακοίνωση εξέδωσε πριν λίγα λεπτά η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης, σχετικά με τις χθεσινές πορείες για το Πολυτεχνείο και τα επεισόδια που σημειώθηκαν. Διαβάστε τι υποστηρίζει…

Στην ανακοίνωση της ΓΑΔΘ αναφέρεται:
“Στo πλαίσιο της 38ης Επετείου του Πολυτεχνείου, με πρωτοβουλία πολιτικών, επαγγελματικών και συνδικαλιστικών φορέων, κινήσεων και πρωτοβουλιών, πραγματοποιήθηκαν χθες (17-11-2011), συναθροίσεις και πορείες, οι οποίες διήλθαν μέσω κεντρικών οδών της πόλης.Μετά το τέλος των εκδηλώσεων, ομάδα ατόμων, τα οποία σε αρκετές περιπτώσεις είχαν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους με κουκούλες, κράνη, και άλλα μέσα, συγκεντρώθηκε στην πλατεία Συντριβανίου, απ΄όπου πραγματοποίησε επιθέσεις κατά των αστυνομικών δυνάμεων, εκτοξεύοντας πέτρες, ξύλα, τεμάχια μαρμάρων και αυτοσχέδιους εμπρηστικούς μηχανισμούς (μολότοφ). Ο   ι αστυνομικές δυνάμεις αμυνόμενες, προέβησαν σε περιορισμένη χρήση δακρυγόνων ουσιών.
Η ομάδα αυτή προκάλεσε φθορές σε μικρό αριθμό παλετών του εργοταξίου του ΜΕΤΡΟ και σε πλαστικά διαχωριστικά τύπου (JERSEY).
Ένας 18χρονος ημεδαπός, που συμμετείχε ως μέλος της ίδιας ομάδας, συνελήφθη για ρίψη μολότοφ κατά των αστυνομικών δυνάμεων. Οι κατηγορίες που τον βαρύνουν αφορούν τη διακεκριμένη φθορά, τη διατάραξη κοινής ειρήνης, την κατοχή εκρηκτικών υλών, την έκρηξη, τον εμπρησμό, την παράβαση του Νόμου περί Όπλων, καθώς και την κατοχή μικροποσότητας ναρκωτικών ουσιών.
Από το μεσημέρι, μέχρι και αργά το βράδυ, προσήχθησαν συνολικά (14) άτομα. Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί σήμερα στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης”.

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.