32χρονος εξαπάτησε τρεις ηλικιωμένες και άρπαξε 16.500 ευρώ

|
THESTIVAL TEAM

Θύμα ενός αδίστακτου 32χρονου απατεώνα έπεσαν τρεις ηλικιωμένες γυναίκες στη Θεσσαλονίκη. Ο δράστης τις προσέγγιζε και ανέπτυξε φιλικές σχέσεις μαζί τους πριν αδειάσει τις τσέπες τους…

Ο 32χρονος απατεώνας, σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας, προσέγγιζε ηλικιωμένα άτομα και προσπαθούσε να κερδίσει την εμπιστοσύνη τους. Προσποιούνταν πως είχε παλαιότερες φιλικές σχέσεις με συγγενικά τους πρόσωπα και συχνά έκανε και παρέα μαζί τους.
Όταν τελικά διαπίστωνε πως είχε κερδίσει την εμπιστοσύνη των ηλικιωμένων, άρχιζε να ζητά να του δώσουν χρήματα, εξηγώντας πως του τα χρωστούσαν οι συγγενείς τους.
Με τον τρόπο αυτό έπεισε τρεις ηλικιωμένες γυναίκες να του δώσουν χρήματα είτε απευθείας, ενώ βρισκόταν στο σπίτι τους, είτε οδηγώντας τις ανυποψίαστες γυναίκες σε υποκαταστήματα τραπεζών, για να κάνουν αναλήψεις μετρητών.
Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, τον Μάρτιο, τον Ιούνιο και τον Ιούλιο του τρέχοντος έτους, ο 32χρονος δράστης εξαπατάτησε τρεις ηλικιωμένες γυναίκες, αποσπώντας συνολικά 16.550 ευρώ.
Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του με τις κατηγορίες των διακεκριμένων περιπτώσεων απάτης και διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπής, από αστυνομικούς του τμήματος Ασφάλειας Αναλήψεως, θα υποβληθεί στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.