Π. Ανανιάδης: Όλα τα προσφυγόπουλα έχουν ενταχθεί στα σχολεία

|
ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΚΟΚΟΛΑΚΟΣ

Στη διαβεβαίωση πως όλα τα προσφυγόπουλα έχουν ενταχθεί ανάλογα με την ηλικία τους στην ανάλογη εκπαιδευτική βαθμίδα, προχώρησε σε ραδιοφωνική του συνέντευξη ο περιφερειακός διευθυντής Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, Παναγιώτης Ανανιάδης.

“Το θέμα εκπαίδευσης των προσφυγόπουλων το αντιμετωπίζουμε για δεύτερη χρονιά φέτος. Τα πράγματα ήταν καλύτερα από πέρσι. Ομαλοποιήθηκε η κατάσταση. Εντάχθηκαν όλα τα παιδιά, από το νηπιαγωγείο μέχρι τα ΕΠΑΛ. Τα παιδιά που ήταν από 6 μέχρι 18 χρονών ανάλογα με την ηλικία τους εντάχθηκαν σε ανάλογη βαθμίδα. Τα περισσότερα πηγαίνουν σε τάξεις υποδοχής. Παράλληλα ξεκινάνε φέτος τα νηπιαγωγεία. Από την ερχόμενη Δευτέρα όλα τα προσφυγόπουλα θα είναι στις τάξεις τους”, τόνισε μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΑΠΕ-ΜΠΕ, “Πρακτορείο 104,9fm”.

Ο κ. Ανανιάδης αποκάλυψε πως: “μιλάμε για 2000 παιδιά, από το νηπιαγωγείο μέχρι τα ΕΠΑΛ. Η Περιφερειακή Εκπαίδευση Κεντρική Μακεδονίας μετέχει σε ένα ευρωπαϊκό πρόγραμμα το οποίο έχει σχέση με την εκπαίδευση των προσφύγων, συνεργάζεται με το Πανεπιστήμιο της Γαλλίας και με μια οργάνωση στην Νότια Γαλλία, όπου παρέχεται υλικό το οποίο μπορεί ένας δάσκαλος να χρησιμοποιήσει στην τάξη με τα προσφυγόπουλα”.

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.