Το ΠAMAK τιμά την 26η και την 28η Οκτωβρίου

|
ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΚΟΚΟΛΑΚΟΣ

Το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας διοργανώνει εκδήλωση για τις επετείους της απελευθέρωσης της Θεσσαλονίκης στις 26 Οκτωβρίου 1912, του ΟΧΙ της 28ης Οκτωβρίου 1940 και τον εορτασμό του Αγίου Δημητρίου, Πολιούχου της Θεσσαλονίκης, την Τετάρτη 25 Οκτωβρίου 2017, στις 12 το μεσημέρι, στο Αμφιθέατρο Τελετών του Ιδρύματος.

Την εκδήλωση θα χαιρετίσει ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, καθηγητής Αχιλλέας Ζαπράνης, ενώ τον Πανηγυρικό θα εκφωνήσει ο επίκουρος καθηγητής του Τμήματος Βαλκανικών, Σλαβικών και Ανατολικών Σπουδών της Σχολής Οικονομικών και Περιφερειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, Στράτος Δορδανάς, με τίτλο «O A΄ Βαλκανικός Πόλεμος και η διπλωματία των Μεγάλων Δυνάμεων».

Θα ακολουθήσει η επίδοση τιμητικών επαίνων στα μέλη ΔΕΠ του Πανεπιστημίου, τα οποία συνταξιοδοτήθηκαν την 31η Αυγούστου 2017.

Η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με χορευτικό πρόγραμμα παραδοσιακών χορών από το Λύκειο Ελληνίδων Θεσσαλονίκης, καθώς και με μουσικό πρόγραμμα από το Σύνολο Φοιτητών Παραδοσιακής Μουσικής του Τμήματος Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης, υπό την καλλιτεχνική επιμέλεια του καθηγητή Ηλία Παπαδόπουλου.

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.