Πάτρα: Βρέθηκε ο φοιτητής που έδωσε σε 106 φοιτητές την ίδια εργασία

|
THESTIVAL TEAM

Φοιτητής ο οποίος συνεργάζεται με φροντιστήριο της πόλης, το οποίο εκπονεί πανεπιστημιακές εργασίες, φαίνεται ότι είναι πίσω από τη μαζική αντιγραφή εργασίας από πρωτοετείς φοιτητές του Πανεπιστημίου Πατρών.

Το πρωτοφανές γεγονός τις μαζικής κατάθεσης εργασίας από 106 φοιτητές έκανε το γύρο της Ελλάδας και προκάλεσε πολιτικές τριβές μετά την απόφαση της ΔΑΠ να ζητήσει να μην τιμωρηθούν οι αντιγραφείς.

Όπως αναφέρει το thebest.gr, η ταυτότητα του φοιτητή φαίνεται ότι αποκαλύφθηκε από τις «απολογίες» των συμφοιτητών του, οι οποίοι κατέθεσαν για το περιστατικό στη γενική συνέλευση του τμήματος και κατέθεσαν εγγράφως από πού είχαν προμηθευτεί την επίμαχη εργασία.

Το δημοσίευμα προσθέτει ότι, σύμφωνα με το πόρισμα του τμήματος του πανεπιστημίου για το θλιβερό περιστατικό, ο συντάκτης της εργασίας πούλησε το πόνημά του, αρχικά σε 20 άτομα για την τιμή των 100 ευρώ έκαστος.

Ωστόσο, φαίνεται ότι αυτό ήταν και το μοιραίο λάθος του, καθώς το φαινόμενο πήρε μαζικές διαστάσεις, οι διορθωτές διαπίστωσαν την αντιγραφή και η έρευνα οδήγησε στον «εγκέφαλο».

Το δημοσίευμα σημειώνει ότι πλέον η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Πατρών θα αποφασίσει τι μέλλει γενέσθαι με τον συγκεκριμένο φοιτητή, ο οποίος κινδυνεύει από αποκλεισμό για τρεις περιόδους από εξεταστικές μέχρι και την οριστική διαγραφή του.
 

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.