Αποκλεισμός από την εξεταστική του Σεπτεμβρίου επιβλήθηκε ως ποινή στους 106 φοιτητές του Πανεπιστημίου Πατρών, οι οποίοι "συνελήφθησαν" να έχουν καταθέσει την ίδια εργασία. Για το περιστατικό μίλησε ο πρόεδρος του τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων, αναπληρωτής καθηγητής, Γιώργος Ανδρουλάκης σημειώνοντας ότι «οι 106 πιάστηκαν να αντιγράφουν στο κομμάτι των ασκήσεων που παρέδωσαν» και πρόσθεσε ότι «οι εργασίες αυτές μπαίνουν κατά τη διάρκεια του εξαμήνου και αντιστοιχούν στο 30% της τελικής βαθμολογίας. Αυτές οι εργασίες αποτελούνταν από τέσσερα σετ ασκήσεων και οι 106 φοιτητές παρέδωσαν από το 1 έως και το 4 το ίδιο σετ».

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο κ. Ανδρουλάκης εξήγησε πως «σε αυτές τις περιπτώσεις, σύμφωνα με τον εσωτερικό κανονισμό του Πανεπιστημίου Πατρών, η ποινή μπορεί να επιληφθεί, ή από την γενική συνέλευση του τμήματος ή από την σύγκλητο. Η σύγκλητος είναι αρμόδια για τις μεγάλες ποινές και η γενική συνέλευση για τις πιο μικρές ποινές», ενώ πρόσθεσε πως «ο αποκλεισμός μέχρι και τρεις εξεταστικές επιβάλλεται από την γενική συνέλευση του τμήματος».

Στην συγκεκριμένη περίπτωση, σύμφωνα με τον κ. Ανδρουλάκη, «επιβλήθηκε αποκλεισμός από την εξεταστική του Σεπτεμβρίου» και όπως είπε σχετικά με τη λήψη της απόφασης για την ποινή, «εμείς το σκεφτήκαμε πάρα πολύ, γιατί η πλειοψηφία των συγκεκριμένων φοιτητών είναι πρωτοετείς».

«Πρακτικά οι φοιτητές αυτοί δεν θα έχουν σημαντική καθυστέρηση στην χρονική πρόοδο των σπουδών τους, γιατί στα επόμενα έτη μπορούν να μαζέψουν αυτό που χάσανε» συνέχισε ο πρόεδρος του τμήματος, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ και επισημαίνοντας ότι «πάρα πολλές φορές στα πρώτα δύο έτη οι φοιτητές δεν περνάνε έτσι και αλλιώς πολλά μαθήματα».

Όσον αφορά στην ποινή, που επιβλήθηκε από την γενική συνέλευση του τμήματος ο κ. Ανδρουλάκης επεσήμανε ότι «είναι ίσως η πιο η πιο χαμηλή από τις αυστηρές ποινές, που θα μπορούσαν να επιβληθούν».

«Οι νέοι φοιτητές έρχονται με φόρα από τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση και είναι λίγο πιο χαλαροί στα πρώτα έτη των σπουδών τους», τόνισε ο πρόεδρος του τμήματος.