Στα θρανία επιστρέφουν σήμερα το πρωί χιλιάδες μαθητές σε όλη τη χώρα.

Ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Γαβρόγλου θα επισκεφθεί, για τον αγιασμό, το δημοτικό σχολείο Πέρδικας στην Αίγινα. Σε σχολεία θα μεταβούν για να ευχηθούν όπως κάθε χρόνο και οι αρχηγοί των κομμάτων του Κοινοβουλίου.

Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος θα παραστεί στον αγιασμό του 3ου Δημοτικού Σχολείου Αγίων Αναργύρων, ενώ ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης θα παραστεί στον αγιασμό του 6ου Δημοτικού Σχολείου Αχαρνών. Είναι το σχολείο στο προαύλιο του οποίου έχασε τη ζωή του, από αδέσποτη σφαίρα, ο μικρός Μάριος.

Στη Θεσσαλονίκη, η Φώφη Γεννηματά θα βρεθεί στον αγιασμό στο 6ο Διαπολιτισμικό Δημοτικό Σχολείο Ελευθερίου-Κορδελιού

Να σημειωθεί ο υπουργείο Παιδείας έκανε την περασμένη Παρασκευή προσλήψεις 15.371 αναπληρωτών εκπαιδευτικών σε γενική και ειδική εκπαίδευση, οπότε δεν αναμένεται να διαπιστωθούν σοβαρά προβλήματα με κενά στα σχολεία της χώρας.

Οι εκπαιδευτικές Ομοσπονδίες της χώρας ωστόσο (ΔΟΕ και ΟΛΜΕ) αναφέρουν ότι παρά τις προσλήψεις αναπληρωτών, θα λείπουν σήμερα από τα σχολεία περίπου 4.500 εκπαιδευτικοί που δεν έχουν προσληφθεί ακόμη.

Με τον καθιερωμένο αγιασμό θα χτυπήσει στις 9:00, το πρώτο κουδούνι για 573.744 μαθητές του δημοτικού, 293.000 του γυμνασίου και 210.000 λυκείου.

Από το υπουργείο Παιδείας, διαβεβαιώνουν ότι όλα είναι στη θέση τους: «Από τα βιβλία που παραδόθηκαν στην ώρα τους έως τους αναπληρωτές, οι οποίοι προσελήφθησαν για πρώτη φορά πριν από την έναρξη της σχολικής χρονιάς και θα είναι έτοιμοι να αναλάβουν τα καθήκοντά τους αμέσως».

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν, σύμφωνα με το newsbeast.gr, ότι με τις 15.371 προσλήψεις αναπληρωτών -αριθμός που αποτελεί ρεκόρ- έχουν καλυφθεί τα κενά των δημοτικών σχολείων σε τέτοιο βαθμό, ώστε δίνεται η δυνατότητα να τεθεί αμέσως σε εφαρμογή ο θεσμός των ολοήμερων.