Ημερίδα για τον οπαδισμό και τον επαγγελματικό αθλητισμό στο ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ

|
THESTIVAL TEAM

Την ευκαιρία να αποκτήσουν χρήσιμες πληροφορίες και να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους πάνω στον τρόπο που λειτουργεί ο επαγγελματικός αθλητισμός στις μέρες μας, είχαν οι σπουδαστές του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ, στην ημερίδα με τίτλο. “Σύγχρονος Επαγγελματικός Αθλητισμός”, που διοργανώθηκε από τον Τομέα Οικονομίας και Διοίκησης με τη συμμετοχή των τμημάτων Δημοσιογραφίας και Μάρκετινγκ.

Στην Ημερίδα ομιλητές ήταν ο αναπληρωτής καθηγητής Οικονομικής Ανάλυσης και Διεθνών Οικονομικών στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης Περικλής Γκόγκας, ο έγκριτος δικηγόρος αθλητικού δικαίου και παλαίμαχος διεθνής ποδοσφαιριστής Λάκης Σημαιοφορίδης, ο πρώην Υπεύθυνος Μάρκετινγκ της ΠΑΕ Ηρακλής και νυν μέλος της επιτροπής μάρκετινγκ της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πετοσφαίρισης Νίκος Γραμμένος και ο ατζέντης ποδοσφαιριστών Αχιλλέας Χατζηνικολάου.

Στην κατάμεστη αίθουσα, κατατέθηκαν σημαντικές πληροφορίες για τη σύσταση και λειτουργία των Αθλητικών Ανωνύμων Εταιριών στη σύγχρονη εποχή, για χρηματοοικονομικά και νομικά ζητήματα που σχετίζονται με τον επαγγελματικό αθλητισμό, για τους τρόπους που προάγεται η τεχνοκρατική αντίληψη από τους αθλητικούς συλλόγους παγκοσμίως, την ισχύ του μάρκετινγκ και των αγορών.

Ο οπαδισμός υπήρξε για άλλη μια φορά θέμα που όξυνε ιδιαίτερα το διάλογο μεταξύ των ομιλητών, για το αν θα πρέπει να επηρεάζει τη λειτουργία μιας επαγγελματικής ομάδας. Η ψυχραιμία επανήλθε γρήγορα, αφού έγινε αντιληπτό ότι και οι έντονες διαφωνίες μπορούν να συνυπάρχουν σε μια συζήτηση. Η παρέμβαση ενός σπουδαστή μάλιστα βοήθησε στο να βρεθεί εν τέλει η «χρυσή τομή»: Ότι δηλαδή, ο ακραίος οπαδισμός είναι αυτός που δημιουργεί προβλήματα και όχι ο οπαδισμός ως αγάπη σε έναν σύλλογο.

Τον συντονισμό και την οργάνωση της συζήτησης είχαν οι καθηγητές δημοσιογραφίας του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ, Χάρης Δημαράς και Ελσα Αγοραστού.

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.