Στη Θεσσαλονίκη η 9η Διεθνής Μαθηματική Εβδομάδα

|
THESTIVAL TEAM

Το Παράρτημα Κεντρικής Μακεδονίας της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας σε συνεργασία με την Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία και το τμήμα Μαθηματικών της Σχολής Θετικών Επιστημών του Α.Π.Θ., διοργανώνει από 15 Μαρτίου έως 19 Μαρτίου 2017 στο χώρο της Διεθνούς Εκθέσεως Θεσσαλονίκης (περίπτερο 8, συνεδριακό κέντρο Νικόλαος Γερμανός) την: 9η Διεθνή Μαθηματική Εβδομάδα.

Σκοπός της 9ης Διεθνούς Μαθηματικής Εβδομάδας είναι η προβολή της Μαθηματικής επιστήμης ως συνάρτηση της επιστημονικής και πολιτιστικής δραστηριότητας και η ανάδειξη της στενής σχέσης των Μαθηματικών με την Εκπαίδευση, την Τεχνολογία και τις άλλες Επιστήμες.

Στη φετινή Μαθηματική Εβδομάδα, το παρόν θα δώσουν ακαδημαϊκοί διεθνούς κύρους από 7 χώρες της Ευρώπης και Αμερικής, καθώς και καθηγητές μαθηματικών όλων των βαθμίδων, οι οποίοι θα μας παρουσιάσουν τις τελευταίες εξελίξεις στο χώρο των Μαθηματικών. Ακόμη δίνεται δυνατότητα παρουσίασης και σε κλάδους όπως, Ιατρικής, Οικονομικών, Φυσικής, Γεωλογίας, Φυσικών Επιστημών, Ακαδημίας, Φιλολογίας, Πληροφορικής, Μηχανολόγων κ.λ.π., όπου οι εισηγητές συνδέουν την επιστήμη τους με τα Μαθηματικά.

Παράλληλα θα λάβουν χώρα σεμινάρια – εργαστήρια διδακτικής και μαθηματικών λογισμικών, παρουσιάσεις ερευνητικών εργασιών από μαθητές γυμνασίου, λυκείου, καθώς και φοιτητές, ενώ θα βραβευθούν οι διακριθέντες στους Μαθηματικούς Διαγωνισμούς της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας, Ο Μικρός Ευκλείδης, Θαλής και Ευκλείδης.

Σχολεία από όλη την Ελλάδα θα επισκεφθούν τις εκθέσεις και θα συμμετέχουν σε δράσεις που οργανώνονται ειδικά για μαθητές Δημοτικών, Γυμνασίων και Λυκείων με θέμα τα Μαθηματικά στα πλαίσια των διδακτικών τους επισκέψεων.

Η 9η Διεθνής Μαθηματική Εβδομάδα γίνεται με την Αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων, με την Αιγίδα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και την υποστήριξη της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας.

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.