Διεθνές συνέδριο για τον μεγάλο κλασικό φιλόλογο Werner Jaeger διοργανώνει το ΑΠΘ

|
THESTIVAL TEAM
Με την ευκαιρία της συμπλήρωσης πενήντα χρόνων από το θάνατο του μεγάλου κλασικού φιλόλογου και ανθρωπιστή Werner Jaeger (†1961) το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης…
διοργανώνει Διεθνές Συνέδριο αφιερωμένο στη μνήμη του. Οι εργασίες του Συνεδρίου θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη 25 και την Πέμπτη 26 Απριλίου 2012. Στόχος του Συνεδρίου είναι η ανάδειξη του πολύπλευρου συγγραφικού έργου του Γερμανού φιλόλογου το οποίο, πέρα από την επιστημονική του βαρύτητα αποτελεί, σύμφωνα με τους διοργανωτές, «μία πνευματική παρακαταθήκη για την απαράμιλλη αξία την οποία έχει για το σύγχρονο άνθρωπο η ενασχόλησή του με τη γραμματεία του Χριστιανισμού και της Αρχαίας Ελλάδας».

Στο πρόσωπο του Γερμανού Werner Jaeger, ο οποίος αφιέρωσε τη ζωή του στη μελέτη των διαφόρων πτυχών του ελληνικού πολιτισμού, οι διοργανωτές του Συνεδρίου διακρίνουν «ένα γνήσιο εκφραστή του φιλελληνικού πνεύματος, το οποίο ζυμώθηκε με τα οράματα και τα ιδανικά των λαών της Ευρώπης καθ’ όλη τη διάρκεια της νεότερης ιστορίας και κινδυνεύει σήμερα να ατονήσει και να σβηστεί κάτω από το βάρος των πολιτικών εξελίξεων».

Η πρωτοβουλία για τη διοργάνωση του Συνεδρίου ανήκει από κοινού στα Τμήματα Ποιμαντικής και Κοινωνικής Θεολογίας και Φιλοσοφίας και Παιδαγωγικής του Α.Π.Θ. Το Συνέδριο τελεί υπό την αιγίδα των Πρυτανικών Αρχών του Α.Π.Θ.

Αναγνωρισμένοι ερευνητές και ακαδημαϊκοί δάσκαλοι από την Ελλάδα και το εξωτερικό θα συμμετάσχουν στις εργασίες του Συνεδρίου. Από το βήμα του Συνεδρίου θα μιλήσουν ο Ομότιμος Καθηγητής Κλασικής Φιλολογίας του Πανεπιστημίου του Μονάχου, Hellmut Flashar, ο Ομότιμος Καθηγητής του Τμήματος Φιλολογίας του Α.Π.Θ., Δημήτρης Λυπουρλής, η Καθηγήτρια Πατρολογίας από το Στρασβούργο, Françoise Vinel, o Καθηγητής Εκκλησιαστικής Ιστορίας και Πατρολογίας από τη Χαϊδελβέργη, Adolf Martin Ritter και πολλοί άλλοι.

Οι εργασίες του Συνεδρίου θα πραγματοποιηθούν στην αίθουσα διαλέξεων «Μανόλης Ανδρόνικος» του Αρχαιολογικού Μουσείου Θεσσαλονίκης. Η έναρξη των εργασιών του Συνεδρίου θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 25 Απριλίου 2012 και ώρα 19.15, στην αίθουσα διαλέξεων «Μανόλης Ανδρόνικος» του Αρχαιολογικού Μουσείου Θεσσαλονίκης.

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.