Γ. Μυλόπουλος: Δικαιώνονται τα ελληνικά πανεπιστήμια

|
THESTIVAL TEAM

Μια νέα εποχή ανοίγεται για τα πανεπιστήμια σύμφωνα με τον Πρύτανη του Α.Π.Θ, Γιάννη Μυλόπουλο, ο οποίος μετά τη σημερινή συνέντευξη του υπουργού Παιδείας, Γιώργου Μπαμπινιώτη, τόνισε…..

χαρακτηριστικά: «Το γεγονός ότι αποδεσμεύτηκε η χρηματοδότηση των πανεπιστημίων από προϋποθέσεις που καμία σχέση δεν έχουν με τη θεμελιώδη υποχρέωση του κράτους για χρηματοδότηση της ανώτατης εκπαίδευσης, είναι μια ιδιαίτερα θετική εξέλιξη και ταυτόχρονα μια δικαίωση των ελληνικών πανεπιστημίων.

Σχετικά με τη σύσταση νέας Επιτροπής που θα μελετήσει τα ζητήματα εφαρμογής το νόμου και θα προτείνει βελτιώσεις, ο Πρύτανης του Α.Π.Θ. δήλωσε ότι «είναι μια ιδιαίτερα ευχάριστη είδηση που για πρώτη φορά, μετά από καιρό, επιτρέπει αισιόδοξες σκέψεις για την εύρυθμη λειτουργία των Ιδρυμάτων. Το Α.Π.Θ. έχει ήδη μελετήσει σε βάθος τα θέματα εφαρμογής του νέου νόμου και έχει επεξεργαστεί σειρά προτάσεων για τη βελτίωσή του. Σήμερα ουσιαστικά αλλάζει σελίδα η ανώτατη εκπαίδευση. Ξεφεύγουμε από το στείρο ανταγωνισμό και την άγονη αντιπαράθεση με το Υπουργείο Παιδείας και ξεκινάμε μια εποχή συνεργασίας, συναίνεσης και διαλόγου».

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.