Λάρισα: Ισόβια σε ιερέα για υπεξαίρεση 3,8 εκατ. ευρώ

|
ΝΙΚΗ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Σε ισόβια κάθειρξη καταδικάστηκε από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Λάρισας ο ιερέας από τα Φάρσαλα, ο οποίος σύμφωνα με το κατηγορητήριο ήταν ο εγκέφαλος της υπεξαίρεσης συνολικού ποσού 3,8 εκατομμυρίων ευρώ από τα ταμεία του Ελληνικού Δημοσίου.

Όπως μεταδίδει η ιστοσελίδα onlarissa.gr επικαλούμενη δημοσίευμα της εφημερίδας Ελευθερία Λάρισας, δύο ιερείς από τα Φάρσαλα και τέσσερις εφοριακοί της τοπικής ΔΟΥ φέρονταν να συνεργάστηκαν στο «φούσκωμα» μισθοδοτικών καταστάσεων ιερέων της Μητρόπολης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφαρσάλων. Με την απάτη αυτή φέρονται να υφάρπαξαν συνολικά το ποσό των 3,8 εκατομμυρίων ευρώ μέσα σε 7 χρόνια από τα δημόσια ταμεία.

Το δικαστήριο επέβαλε επίσης ποινές κάθειρξης 12 ετών για συνέργια στην υπεξαίρεση σε δύο γυναίκες εφοριακούς, οι οποίες υπηρετούσαν στη ΔΟΥ Φαρσάλων, στις οποίες αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου. Αθώοι κρίθηκαν δύο κατηγορούμενοι για συνέργια άνδρες εφοριακοί, οι οποίοι υπηρετούσαν επίσης στην ΔΟΥ Φαρσάλων, καθώς και ένας ιερέας.

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.