Υπόθεση ”Παγίας” του Δ. Θεσσαλονίκης: ”Εάν είχα εμπλοκή, θα ζητούσα ο ίδιος την ενοχή μου” υποστηρίζει ο Μ. Λεμούσιας

|
THESTIVAL TEAM

Με την απολογία του πρώην γενικού γραμματέα του δήμου Θεσσαλονίκης, Μιχάλη Λεμούσια, συνεχίστηκε ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης, η δίκη για το λεγόμενο ταμείο της «Παγίας Προκαταβολής» του κεντρικού δήμου.

Καθισμένος σε αναπηρικό αμαξίδιο, ο καταδικασμένος για την υπεξαίρεση «μαμούθ» στα δημοτικά ταμεία, Μ. Λεμούσιας, αρνήθηκε οποιαδήποτε σχέση με τη διαχείριση της «Παγίας», τονίζοντας ότι εάν βρεθεί έστω ένας άνθρωπος να πει ότι είχε εμπλοκή με το συγκεκριμένο ταμείο «θα ζητήσω ο ίδιος την ενοχή μου».

Απολογούμενος στο δικαστήριο, όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ, διαβεβαίωσε ότι δεν είχε καμία προσωπική σχέση με την συγκατηγορούμενή του και επί σειρά ετών διαχειρίστρια της «Παγίας», χαρακτηρίζοντας ως «ανυπόστατα» τα όσα ανέφερε εκείνη στην απολογία της περί δαπανών του γραφείου του μέσω της «Παγίας». Ερωτηθείς για το εάν καλύφθηκαν από το ίδιο ταμείο, προεκλογικές δαπάνες του τότε δημάρχου Βασίλη Παπαγεωργόπουλου -όπως ειπώθηκε από την ίδια συγκατηγορούμενή του- ο πρώην γενικός γραμματέας απάντησε ότι ουδέποτε συνέβη κάτι τέτοιο.

«Είμαι θλιμμένος και υποφέρω αφάνταστα, τόσο εγώ όσο και η οικογένειά μου. Φτωχός γεννήθηκα, φτωχός θα πεθάνω» είπε, ολοκληρώνοντας την απολογία του, ενώ ο ίδιος δήλωσε ότι πλέον είναι διευθυντής πωλήσεων σε μεγάλη αντιπροσωπεία αυτοκινήτων.

Η δίκη συνεχίζεται με τις απολογίες των υπολοίπων κατηγορουμένων, ενώ τις επόμενες μέρες αναμένεται να απολογηθεί ο Β. Παπαγεωργόπουλος. Για την υπόθεση κάθονται στο εδώλιο συνολικά 16 άτομα, με βασική κατηγορία την απιστία στην υπηρεσία. Η δε ζημιά για το δημόσιο -σύμφωνα με το κατηγορητήριο- ανέρχεται σε 1,2 εκατ. ευρώ, για το διάστημα 1999-2007.

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.