Επείγουσα προκαταρκτική εξέταση διέταξε ο εισαγγελέας σχετικά με την υπόθεση με τις απειλές για δηλητηρίαση συγκεκριμένων προϊόντων γνωστών εταιρειών.

Την έρευνα θα διενεργήσει η Εισαγγελέας Χάιδω Ζούγρη, βάσει της οποίας θα διαπιστωθεί εάν προκύπτουν ενδείξεις διάπραξης του αδικήματος σε βαθμό κακουργήματος για δηλητηρίαση τροφίμων.

Το απειλητικό e-mail που προειδοποιούσε για παρέμβαση και επιμόλυνση των τροφίμων αναρτήθηκε σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, αλλά και συγκεκριμένα Μέσα, με τίτλο «Πράσινη Νέμεσις - Πράξη 2η (Προειδοποιητικό μήνυμα)», το οποίο βρίσκεται ήδη στο μικροσκόπιο της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας και γίνεται εκτενής έρευνα από τις αρμόδιες Αρχές.

Μετά την ανακοίνωση της ΕΛΑΣ αναφορικά με κείμενο που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο και αφορά σε επαπειλούμενη επιμόλυνση συγκεκριμένων προϊόντων οι εταιρίες Coca-Cola, Nestlé, Unilever και ΔΕΛΤΑ μετά από συνεννόηση με τις αρμόδιες αρχές, προχωρούν άμεσα σε προληπτική απομάκρυνση των παρακάτω προϊόντων από όλα τα σημεία πώλησης στην Αττική:

Hellmann’s Caesar Salad Dressing (πλαστικό μπουκάλι 235 ml)
Pummaro «κλασικό» και «πιο συμπυκνωμένο» (χάρτινη συσκευασία των 500g και 520g αντίστοιχα)
Nestea Ice Tea Ροδάκινο (500ml πλαστική φιάλη, 4Χ500 πλαστική φιάλη)
Nestea Ice Tea Λεμόνι (500ml πλαστική φιάλη, 4Χ500 πλαστική φιάλη)
Coca-Cola Light (500ml πλαστική φιάλη, 4Χ500 πλαστική φιάλη)
ΔΕΛΤΑ Φρέσκο Γάλα πλήρες 1 λίτρου (χάρτινη συσκευασία/μπλε χρώμα)