Υπόθεση Εξοπλιστικών: Αποφυλακίζεται λόγω λήξης του 18μηνου ο Αντώνης Κάντας

|
ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΚΟΚΟΛΑΚΟΣ

Αποφυλακίζεται λόγω συμπλήρωσης 18 μηνών προσωρινής κράτησης, ο πρώην αναπληρωτής διευθυντής Εξοπλισμών του υπουργείου Εθνικής ‘Αμυνας Αντώνης Κάντας, που έχει ομολογήσει ότι έλαβε παράνομα χρήματα ως δώρα για προμήθειες εξοπλισμών επί υπουργίας ‘Ακη Τσοχατζόπουλου.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο  κ. Κάντας, που ενδέχεται να βγει από την φυλακή και αύριο, κρίθηκε προφυλακιστέος το Δεκέμβριο του 2013 μετά την απολογία του στους ανακριτές διαφθοράς ενώπιον των οποίων παραδέχθηκε ότι είχε εισπράξει μίζες ύψους περίπου 14 εκατ. ευρώ για να προωθήσει ή να μην εναντιωθεί στην επιλογή συγκεκριμένων όπλων.

Μάλιστα ο κατηγορούμενος, πρώην αξιωματούχος του Υπουργείου ‘Αμυνας, έχει επιστρέψει στο Δημόσιο τα εν λόγω ποσά που εντοπίστηκαν σε λογαριασμούς του στο εξωτερικό.

Ο Αντώνης Κάντας τους προσεχείς μήνες αναμένεται να κληθεί να απολογηθεί και για κατηγορίες που αφορούν στην προμήθεια των συστημάτων «Ερμής» και των υποβρυχίων.

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.