Αθώοι κρίθηκαν δύο αστυνομικοί στη Θεσσαλονίκη που κατηγορούνταν για κατοχή και διάθεση ναρκωτικών

|
ΒΑΣΩ ΛΥΚΟΥΡΙΝΟΥ

Αθώους έκρινε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης δύο αξιωματικούς της ΕΛΑΣ, για υπόθεση κατοχής και διάθεσης ναρκωτικών, που αποκαλύφθηκε τον Μάρτιο του 2010.
Στο εδώλιο του κατηγορουμένου κάθισαν οι δύο αξιωματικοί της Δίωξης Ναρκωτικών Ανατολικής Θεσσαλονίκης (Τούμπα), δύο Αλβανοί κι ένας Έλληνας, οδηγός του τότε προέδρου της ΔΕΘ. Οι δύο αξιωματικοί αθωώθηκαν λόγω αμφιβολιών, οι δύο Αλβανοί που κατηγορούνταν για διάθεση και ηθική αυτουργία στη διάθεση ναρκωτικών, επίσης αθωώθηκαν, ενώ ο τελευταίος, υπάλληλος της ΔΕΘ, καταδικάστηκε σε φυλάκιση 40 μηνών για κατοχή ναρκωτικών.
Σε έρευνα του Τμήματος Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛΑΣ που πραγματοποιήθηκε μετά από καταγγελία, στο ντουλάπι του τότε Διευθύντη και του υπαστυνόμου της Δίωξης Ναρκωτικών Ανατολικής Θεσσαλονίκης είχαν βρεθεί 214 γραμμάρια ηρωίνης και μικροποσότητα κοκαΐνης αντίστοιχα.
Οι δύο τους απολογούμενοι, υποστήριξαν ότι τα ναρκωτικά προήλθαν από υποθέσεις που είχαν εξιχνιάσει και δεν είχε παρέλεθει το χρονικό διάστημα κατά το οποίο είναι υποχρεωμένοι να ενημερώσουν και τυπικά την υπηρεσία για την υπόθεση

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.