Ημερίδα για το σχολικό εκφοβισμό στο ΑΠΘ

|
THESTIVAL TEAM

Ημερίδα για τον σχολικό εκφοβισμό διοργανώνει το Σάββατο, 1 Οκτωβρίου, το ΑΠΘ σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων. Η ημερίδα με τίτλο…

«Διαπολιτισμική Επικοινωνία και σχολικός εκφοβισμός στο πολύχρωμο σχολείο» πραγματοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος «Εκπαίδευση Αλλοδαπών και Παλιννοστούντων Μαθητών».

Η ημερίδα, η οποία θα διαρκέσει από τις 09:30 έως τις 14:00 στην Αίθουσα Τελετών της παλαιάς Φιλοσοφικής Σχολής του Α.Π.Θ. απευθύνεται σε διευθυντές και εκπαιδευτικούς σχολικών μονάδων της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Μακεδονίας, που συμμετέχουν στο πρόγραμμα «Εκπαίδευση Αλλοδαπών και Παλιννοστούντων Μαθητών», αλλά και σε όποιον ενδιαφέρεται να ενημερωθεί για την πρόληψη ή την καταπολέμηση του σχολικού εκφοβισμού στο σχολείο σήμερα.

Μεγάλο τμήμα της προγραμματισμένης παρουσίασης αφιερώνεται στα αποτελέσματα σχετικής έρευνας που πραγματοποιήθηκε σε σχολεία της Ελλάδας αλλά και σε χώρες του εξωτερικού, ενώ μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται να έχει η ανοιχτή συζήτηση για θέματα που αφορούν στο σχολικό εκφοβισμό, καθώς και στους τρόπους πρόληψης και αντιμετώπισής του.

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.