Κατά 15% αυξήθηκε η τιμή του υγραερίου κίνησης

|
THESTIVAL TEAM

Τελικά από πουθενά δεν την γλιτώνουμε οι καταναλωτές. Μετά την αύξηση στην τιμή του πετρελαίου, αυξάνεται και η τιμή του υγραερίου κίνησης…

Ειδικότερα, οι τιμές του υγραερίου κίνησης, σύμφωνα με σχετικό ρεπορτάζ της εφημερίδας “Μακεδονία”, κυμαίνονται κατά μέσο όρο από 80 έως 85 λεπτά το λίτρο και έχουν αυξηθεί πάνω από δέκα λεπτά του ευρώ από την αρχή του χρόνου. 
Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, αιτίες της αύξησης είναι από τη μία πλευρά η άνοδος των τιμών διυλιστηρίου στο συγκεκριμένο διάστημα και, από την άλλη, η αύξηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης τον περασμένο Ιούνιο.
Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Ανάπτυξης που δημοσιεύει η “Μακεδονία”, η τιμή διυλιστηρίου για το υγραέριο κίνησης είναι σήμερα 698,69 ευρώ ανά μετρικό τόνο για παραδόσεις στον Νότο (διυλιστήριο Ασπροπύργου) και 705,02 ευρώ στον Βορρά (Θεσσαλονίκη). 
Οι τιμές στην αρχή του χρόνου ήταν 674,28 και 680,73 ευρώ αντίστοιχα και οι αυξήσεις οφείλονται στην άνοδο των διεθνών τιμών, καθώς η τιμή του υγραερίου, όπως και της βενζίνης και των άλλων καυσίμων, μεταβάλλεται καθημερινά ανάλογα με τις διακυμάνσεις στη διεθνή αγορά.
Στις εισαγόμενες αυξήσεις προστέθηκε επίσης, το καλοκαίρι η άνοδος του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο υγραέριο, από 120 σε 200 ευρώ ανά τόνο, που οδήγησε σε αύξηση της τιμής αντλίας κατά 5-6 λεπτά το λίτρο.

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.