Τεράστιο χριστουγεννιάτικο πάρκο η Αριστοτέλους! Ορίστηκε ο ανάδοχος του έργου

|
THESTIVAL TEAM

Προχώρησε ένα βήμα παραπέρα η προσπάθεια του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης και του Δήμου Θεσσαλονίκης για τη δημιουργία ενός τεράστιου Χριστουγεννιάτικου Πάρκου στην καρδιά της πόλης. Επιβεβαιώθηκε απόλυτα…

το ρεπορτάζ του Thestival. Πριν από ένα μήνα, στις 30 Αυγούστου, είχαμε αναδείξει πρώτοι το θέμα (διαβάστε ΕΔΩ).

Το πλάνο του ΕΕΘ προβλέπει την δημιουργία του μεγαλύτερου χριστουγεννιάτικου πάρκου που έχει στηθεί ποτέ στη Θεσσαλονίκη. Από τις 26 Νοεμβρίου 2011 έως τις 8 Ιανουαρίου 2012 η πλατεία Αριστοτέλους θα είναι στολισμένη σε όλο το μήκος της. Καθ’ όλη τη διάρκεια των γιορτών θα διοργανώνονται μουσικές και άλλες εκδηλώσεις ενώ το ΕΕΘ θα παραχωρήσει μικρά περίπτερα (stand) σε φορείς και ΜΚΟ. Μικρά χριστουγεννιάτικα δεντράκια θα τοποθετηθούν στην πλατεία πάνω και κάτω από την Εγνατία. Θα ξεχωρίζει το μεγάλο χριστουγεννιάτικο δέντρο το οποίο θα ξεπερνά τα 20 μέτρα.

Γλυπτά πάγου, παγοπίστα µε τσουλήθρα και δύο παγοδρόμια θα κάνουν την ατμόσφαιρα να μοιάζει μαγευτική. Θα εγκατασταθούν παιχνίδια για τα παιδιά, carousel, τρενάκι και τραμπολίνο. Το σκηνικό θα συμπληρώνουν ξύλινα χριστουγεννιάτικα σπίτια, ξυλοπόδαροι, ξωτικά, ζογκλέρ, Αι Βασίληδες, μάγοι και πυροτεχνήματα στη διάρκεια των εκδηλώσεων. 

Η ΠΡΟΒΟΛΗexpo ανάδοχος του έργου

Σήμερα το απόγευμα το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΕΘ έπειτα από μειοδοτικό διαγωνισμό αποφάσισε να ορίσει ανάδοχο του έργου την Εταιρεία ΠΡΟΒΟΛΗexpo η οποία διαθέτει σχετική εμπειρία στη διοργάνωση χριστουγεννιάτικων πάρκων. Ενδιαφέρον για τον διαγωνισμό είχαν εκδηλώσει τρεις ακόμη εταιρείες, ανάμεσά τους και η HELEXPO Α.Ε. η οποία τελικά δεν κατάφερε να πάρει το έργο. Το ΕΕΘ ζήτησε εγγυητική επιταγή 100.000 ευρώ την οποία υπέγραψε μόνο ο κ. Σ. Ζυγουράκης, ιδιοκτήτης της ΠΡΟΒΟΛΗexpo. Απομένει πλέον συνάντηση του επιχειρηματία και του προέδρου του ΕΕΘ με τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης προκειμένου το θέμα να φτάσει στο Δημοτικό Συμβούλιο και να εγκριθεί από αυτό.

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.