Το 2015 έτοιμη η βασική γραμμή του μετρό;

|
THESTIVAL TEAM

Με θέματα τις καταστροφές στο δήμο Βόλβης και την πορεία των εργασιών στο μετρό Θεσσαλονίκης, πραγματοποιήθηκε σήμερα η τακτική συνεδρίαση της Μητροπολιτικής Επιτροπής Θεσσαλονίκης. Αναφορικά με το μετρό…

ο διευθυντής του Μετρό Θεσσαλονίκης Γιώργος Κωνσταντινίδης, ξεκαθάρισε οτι η νασική γραμμή θα είναι έτοιμη μέχρι το 2015.

Σε οτι αφορά το Δήμο Βόλβης, εκεί βρίσκονται επιτροπές, οι οποίες καταγράφουν τις καταστροφές. Αναλυτικά κατά τη συζήτηση του θέματος, ο Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Απόστολος Τζιτζικώστας ενημέρωσε το σώμα για τις ενέργειες της Αντιπεριφέρειας Θεσσαλονίκης και για το γεγονός ότι από την πρώτη στιγμή όλα τα μηχανήματα και το προσωπικό των υπηρεσιών έσπευσαν στην περιοχή και συμμετείχαν στη διάνοιξη των ρεμάτων και την αποκατάσταση των ζημιών. Αναφέρθηκε επίσης στην πορεία των εργασιών αποκατάστασης, ύστερα από την κήρυξη της περιοχής σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης καθώς και για την ΕΔΕ που έχει δρομολογηθεί για τη διερεύνηση των αιτιών και ευθυνών για την κατάρρευση τμήματος  της γέφυρας στο Μελισσουργό. Τέλος ενημέρωσε το σώμα ότι από την επόμενη ημέρα της καταστροφής, βρίσκονται επί τόπου οι επιτροπές που κάνουν την καταγραφή τόσο των ιδιωτικών ζημιών, όσο και των καταστροφών σε δημόσιες υποδομές.

Ο Δήμαρχος Βόλβης Δημήτρης Γαλαμάτης, ο οποίος παρέστη στη συνεδρίαση ενημέρωσε για τις καταστροφές που προκλήθηκαν από τα καιρικά φαινόμενα στο δήμο Βόλβης, τα προβλήματα που υπάρχουν και τις ενέργειες που απαιτούνται για την αποκατάσταση των ζημιών. Τόνισε την ανάγκη να υπάρξει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για την αντιπλημμυρική θωράκιση της ευρύτερης περιοχής και ευχαρίστησε την Αντιπεριφέρεια για την υποστήριξη και την άμεση ανταπόκριση από την πρώτη ημέρα των καταστροφών.

 

Ο Διευθυντής του Μετρό Θεσσαλονίκης κ. Γιώργος Κωνσταντινίδης παραβρέθηκε και συμμετείχε στη συνεδρίαση της Μητροπολιτικής Επιτροπής Θεσσαλονίκης και ενημέρωσε το σώμα για την πορεία των εργασιών του Μετρό και για τα προβλήματα που υπάρχουν. Σε ερώτηση του κ. Τζιτζικώστα για το πότε προβλέπεται να τελειώσει το έργο και να αρχίσουν να το χρησιμοποιούν οι πολίτες, ο κ. Κωνσταντινίδης απάντησε ότι η βασική γραμμή θα είναι έτοιμη το 2015.

Ο κ. Τζιτζικώστας ενημέρωσε το σώμα για τους λόγους τους οποίους δεν έχει υπογράψει ακόμα το Μνημόνιο Συνεργασίας των φορέων με το Μετρό λέγοντας ότι ο βασικός λόγος είναι το γεγονός ότι παρά τη δέσμευσή τους ακόμα και μέχρι σήμερα δεν εντάσσουν  στο Μνημόνιο επίσημα το ακριβές χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης του έργου.  Διευκρίνισε όμως ότι παρά το γεγονός ότι δεν έχει υπογραφεί από την Αντιπεριφέρεια Θεσσαλονίκης το Μνημόνιο Συνεργασίας «είμαστε δίπλα στον φορέα κατασκευής του έργου και συμμετέχουμε στην προσπάθεια με όλες μας τις δυνάμεις, γιατί πιστεύουμε στο έργο και θέλουμε την ταχύτερη αποπεράτωσή του με  την όσο το δυνατό μικρότερη ταλαιπωρία για τους συμπολίτες μας».

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.