Να εκδοθεί στη Γερμανία η Τουρκάλα αγωνίστρια ζητά ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου

|
THESTIVAL TEAM

Την έκδοση της Τουρκάλας αγωνίστριας, Gulaferit Unsal , στη Γερμανία ζήτησε ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου. Κρατείται στις φυλακές Διαβατών, κατηγορούμενη για συμμετοχή στην οργάνωση DJKP-C, που έχει χαρακτηριστεί στην Τουρκία ως τρομοκρατική…

Ο εισαγγελέας κατά την εκδίκαση της υπόθεσης στον Αρειο Πάγο χθες το πρωί ανέφερε, σύμφωνα με δημοσίευμα του Ριζοσπάστη, πως η Γερμανία δεν μπορεί να εκδώσει την Τουρκάλα στην πατρίδα της, χωρίς την έγκριση της Ελλάδας και πως η χώρα μας λειτουργεί ως ασφαλιστική δικλείδα!
Η Τουρκάλα αγωνίστρια κατηγορείται, σύμφωνα με τα δύο εντάλματα σύλληψης των δικαστικών αρχών της Γερμανίας, για συμμετοχή στην οργάνωση DJKP-C, που έχει χαρακτηριστεί στην Τουρκία ως τρομοκρατική. Η δραστηριότητά της συνίσταται στο ότι συνέλεγε χρήματα για να τα αποστείλει στους διωκόμενους αγωνιστές της Τουρκίας.
Υπέρ της Τουρκάλας αγωνίστριας κατέθεσε στο δικαστήριο η βουλευτής του ΚΚΕ στη Θεσσαλονίκη, Σοφία Καλαντίδου, υποστηρίζοντας ότι η δίωξή της είναι πολιτική.

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.