Τρίκαλα: Πήγε να πάρει επίδομα με το παιδί… άλλων!

|
THESTIVAL TEAM

«Οπλισμένος» με μπόλικο θράσος και κρατώντας από το χέρι ένα ανήλικο παιδί, μπήκε στο υποκατάστημα του Ι.Κ.Α. στα Τρίκαλα ένας 31χρονος τσιγγάνος ο οποίος κατέθεσε δικαιολογητικά ζητώντας να του χορηγηθεί επίδομα, όμως τα διάφορα πιστοποιητικά που κατέθεσε αποδείχθηκαν πλαστά.

Κι αυτό, όπως αναφέρει το protothema.gr, ήταν το λιγότερο, καθώς πλαστή αποδείχθηκε και η… πατρότητα του παιδιού που συνόδευε ο τσιγγάνος! Όπως προέκυψε, το ανήλικο είναι βιολογικό παιδί… άλλων τσιγγάνων και οι γονείς του είχαν δώσει την συγκατάθεσή τους στον 31χρονο για να το παρουσιάσει ως δικό του και να εξασφαλίσει το επίδομα που ήθελε!

Ο 31χρονος συνελήφθη από τους άνδρες της Ασφάλειας και σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για πλαστογραφία, πλαστοπροσωπία και απόπειρα απάτης σε βάρος του δημοσίου. Οι αστυνομικοί αναζήτησαν και τους γονείς του… «δανεικού» παιδιού που κατηγορούνται για τα ίδια αδικήματα, αλλά δεν κατάφεραν να τους εντοπίσουν. Το παιδάκι φιλοξενείται προσωρινά στο νοσοκομείο Τρικάλων με εντολή του εισαγγελέα.

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.