“Δημιουργώντας σε καιρό κρίσης”: Συζήτηση με τον Αριστοτέλη Λούμη στη Θεσσαλονίκη

|
THESTIVAL TEAM

Με τη στήριξη του Κέντρου Πολιτισμού Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, η Αντιπεριφέρεια Τουρισμού και Πολιτισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και το Γενικό Προξενείο των Η.Π.Α. στη Θεσσαλονίκη διοργανώνουν μια συζήτηση με τον ελληνοαμερικανό επιχειρηματία, επενδυτή και φιλάνθρωπο Αριστοτέλη Λούμη με τίτλο: «Δημιουργώντας σε καιρό κρίσης».

Όπου υπάρχει κρίση υπάρχει και ευκαιρία! Μάθετε για την ιστορία του Αριστοτέλη Λούμη, που ισορρόπησε την εκτίμηση προς την πατρίδα του και την ελληνική κληρονομιά του κατά την διάρκεια της οικονομικής κρίσης και έκανε την ιδέα του πράξη δημιουργώντας μία από τις πιο γρήγορα αναπτυσσόμενες εταιρείες στην Ελλάδα. Ο Αριστοτέλης θα μας μιλήσει για την προσωπική του ιστορία, και πως η αποφασιστικότητα και το όραμα τον οδήγησαν σε μία επένδυση και συνεργασία με τον δισεκατομμυριούχο Marcus Lemonis και την εταιρεία Marcus Lemonis Fashion Group.

*Η ομιλία θα πραγματοποιηθεί στα αγγλικά χωρίς μετάφραση.

Αριστοτέλης Λούμης

Ιδρυτής και CEO της εταιρείας Ellison Eyewear

Από την ίδρυση της Ellison Eyewear το 2014, ο Αριστοτέλης Λούμης μεταφέρει το πάθος του για ποιοτικό σχέδιο, επιχειρηματικότητα και φιλανθρωπία όχι μόνο στην ιδιαίτερη πατρίδα του, το Σικάγο, αλλά και σε ολόκληρη την υφήλιο. Με εκτενή εμπειρία στις επιχειρήσεις και το marketing, ο Λούμης ανυπομονεί να αναστατώσει την αναπτυσσόμενη βιομηχανία οπτικών εισάγοντας ένα ισόβιο μοντέλο καταναλωτή-υπηρεσίας το οποίο θα υποστηρίζει παράλληλα μία ενσωματωμένη κοινωνική αποστολή.

Στοχεύοντας να ξεπεράσει τις προσδοκίες των καταναλωτών και να επιτύχει κορυφαία κατασκευή σε πραγματικές τιμές, ο Αριστοτέλης έμεινε στην Ιταλία, αλλά και στην πατρίδα του πατέρα την Ελλάδα για τρία χρόνια, ενώ ερευνούσε υλικά και παραγωγή όσον το δυνατόν υψηλότερης ποιότητας. Ο Αριστοτέλης κατέληξε τελικά σε ένα μικρό, οικογενειακό εργοστάσιο στην Ελλάδα, όπου πέρασε χρόνο μαθαίνοντας τη διαδικασία και έγινε ειδικός στον σχεδιασμό και την παραγωγή των δικών του σχεδίων.

Ζώντας μεταξύ της καινοτομίας και της φιλανθρωπίας, ο Λούμης γνώριζε ότι η εταιρεία του θα έπρεπε να είναι μέρος του κοινού καλού. Όχι μόνο διαταράσσει το μονοπώλιο στα οπτικά με την ειλικρινή του τιμολόγηση, αλλά εισάγει και μία κοινωνική αποστολή.

Μέχρι σήμερα, οι πρωτοβουλίες του Αριστοτέλη έχουν οδηγήσει στη δημιουργία περισσοτέρων από 20 θέσεων εργασίας και σε επταψήφια ποσά που συμβάλουν στην οικονομία της Ελλάδας. Μέχρι τώρα προσέφερε γυαλιά σε περισσότερους από 3.500 ανθρώπους που το είχαν ανάγκη και δημιούργησε το πρώτο από πολλά Ellison Market Place για να βοηθήσει στην συριακή προσφυγική κρίση στην Ελλάδα και έχτισε περισσότερα από 40 σπίτια στη Λατινική Αμερική.

Ο Αριστοτέλης τράβηξε την προσοχή του Ελληνο-Λιβανέζου δισεκατομμυριούχου Marcus Lemonis, γεγονός που τον οδήγησε στο να γίνει δέκτης επενδύσεων, να κάνει γυρίσματα για την εκπομπή “Theprofit” του καναλιού CNBC και να γίνει συνέταιρος στο αναγνωρίσιμο παγκοσμίως Marcus Lemonis Fashion Group.

Ο Λούμης δεν ήταν πάντα μέλος της αγοράς των χειροποίητων οπτικών πρώτης ποιότητας. Ο Αριστοτέλης ξεκίνησε στον κλάδο της οδοντιατρικής, σπουδάζοντας στο University of Iowa. Εκεί άρχισε το ταξίδι του με την Ellison, που ήταν μία από τις τέσσερις εταιρίες που έγιναν δεκτές στο επιταχυνόμενο πρόγραμμα επιχειρηματικότητας του Iowa Venture School.

Ο Αριστοτέλης είναι σήμερα Youth Profession Chair στο Greek America Foundation and Project Hope for Greece. Είναι επίσης μέλος του Entrepreneur’s Organization Fellowship Program.

INFO:

Παρασκευή 22 Ιουνίου 2018 | Ώρα 11:00 |ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

«ΔΗΜΙΟΥΡΓΩΝΤΑΣ ΣΕ ΚΑΙΡΟ ΚΡΙΣΗΣ» | Πολιτιστικό Κέντρο «Αλέξανδρος» (Εθνικής Αμύνης 1)

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.