Παππάς προς Μητσοτάκη: Δεν μπορούν να μας εγκαλούν όσοι ευθύνονται για τα χάλια του χρεοκοπημένου ΟΑΣΘ

|
THESTIVAL TEAM

Βολές κατά του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκου Μητσοτάκη, εξαπέλυσε σήμερα ο πρόεδρος του ΟΑΣΘ, Στέλιος Παππάς, με αφορμή τις πρόσφατες δηλώσεις του επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης από τη Θεσσαλονίκη για τον Οργανισμό, όπου μεταξύ άλλων, είχε πει ότι “τα πράγματα στον ΟΑΣΘ πάνε από το κακό στο χειρότερο”.

Ο κ. Παππάς τόνισε ότι ο κ. Μητσοτάκης δεν είχε δικαίωμα να μη γνωρίζει όσα γίνονταν τα προηγούμενα χρόνια στον Οργανισμό, καθώς ο νόμος που ψηφίστηκε τον Δεκέμβριο του 2014, έναν μήνα πριν τις εθνικές εκλογές και είχε ως στόχο να κλείσει τη διαχειριστική τρύπα στον Οργανισμό, έφερε και την υπογραφή του.

Ο κ. Μητσοτάκης θεώρησε σκόπιμο να αναφερθεί απαξιωτικά για την προσπάθεια που γίνεται σήμερα στον ΟΑΣΘ, προκειμένου να αποκατασταθεί η τεράστια ζημιά, που συντελέστηκε τα προηγούμενα χρόνια” τόνισε αρχικά ο πρόεδρος του ΟΑΣΘ.

Εν συνεχεία, ο ίδιος στάθηκε ιδιαίτερα στον νόμο 4313/2014, τον οποίο εξέδωσε η τότε κυβέρνηση, έναν μήνα πριν τις εκλογές, βάσει του οποίου το Ελληνικό Δημόσιο καλούνταν να καταβάλει το ποσό των 319.877.516 ευρώ, εκ των οποίων τα 120.687.516 ευρώ αφορούσαν τα έτη 2010, 2011, 2012, 2013, τα 54.773.964 ευρώ το 2014 και τα 144.416.079 ευρώ προβλέπονταν για τα έτη 2015, 2016, 2017.

Σύμφωνα με τον κ. Παππά, τα ποσά αυτά από το 2010 έως και το 2014 αποτελούσαν πρόσθετη αντισταθμιστική καταβολή, ενώ για το ίδιο χρονικό διάστημα είχαν ήδη καταβληθεί “υπέρογκα”, όπως υποστηρίζει, αντισταθμιστικά ποσά της τάξεως των 590.372.252 ευρώ.

Στον πίνακα των υπουργών, που υπογράφουν το συγκεκριμένο νομοθέτημα φιγουράρει, εκτός των άλλων και το όνομα του Κυριάκου Μητσοτάκη. Ήθελε να εφαρμόσει τον νόμο, για να φορτώσει το Δημόσιο. Πρότεινε μέχρι και 100% αύξηση του κομίστρου. Μετακυλούσε τα προηγούμενα κόστη της κακοδιαχείρισης στο Δημόσιο και τα επόμενα στους πολίτες. Δεν θα τους περάσει. ” ανέφερε ο κ. Παππάς.

Όπως τόνισε, “ο Αύγουστος του 2017 ήταν το σημείο μηδέν για τον ΟΑΣΘ. Ο κόσμος μπορεί να μην το καταλαβαίνει, αλλά τα δημόσια πρόσωπα δεν μπορούν να μην το καταλάβουν. Ο Οργανισμός πήγαινε για κλείσιμο. Η πόλη θα ήταν χωρίς συγκοινωνίες και ταυτοχρόνως 2.300 εργαζόμενοι θα έβγαιναν στην ανεργία”.

Αναφορικά με τον στόλο των λεωφορείων, ο πρόεδρος του ΟΑΣΘ ανέφερε πως η επιχειρησιακή δυνατότητα των οχημάτων ήταν σε “προϊούσα απαξίωση”, ενώ το ποσοστό απόκλισης από τα προγραμματισμένα σε κίνηση λεωφορεία το 2014 ανερχόταν στο 26%, ξεπερνώντας κατά πολύ τη συμφωνία που προέβλεπε ποσοστό όχι μεγαλύτερο του 5%.

Δεν υπήρχε αποθεματικό ούτε για τα ασφάλιστρα των λεωφορείων. Θα πηγαίναμε φυλακή, εάν έπιανε φωτιά ένα από αυτά και αρχίζουν και βγάζουν γλώσσα;” σημείωσε.

Ερωτηθείς για τα μειωμένα δρομολόγια των γραμμών, ο κ. Παππάς ανέφερε πως απαντήσεις θα δοθούν σε επόμενη συνέντευξη Τύπου, ενώ για τις διαμαρτυρίες κατοίκων περιοχών της Θεσσαλονίκης περιορίστηκε στο εξής σχόλιο: “Οι πολίτες έχουν δικαίωμα να διεκδικούν και να διαμαρτύρονται” (Θυμηθείτε ΕΔΩ: Ένταση με κατοίκους της Άνω Πόλης στα γραφεία του ΟΑΣΘΑντιδράσεις για τη μείωση των λεωφορείων στη γραμμή “12”).

Τέλος, σε ερώτηση του για τις καταγγελίες του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστου Σπίρτζη, για τακτοποίηση των ημετέρων της Νέα Δημοκρατίας στον ΟΑΣΘ, ο κ . Παππάς είπε πως: “Εγώ δεν ξέρω από ραβασάκια. Δεν είμαι πολιτευτής. Δεν μπορώ να διορίσω κανέναν. Υπάρχουν και χειρότερα από τα ραβασάκια”.

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.