Άσκηση αντιμετώπισης σεισμού στο νοσοκομείο Άγ. Δημήτριος της Θεσσαλονίκης (ΦΩΤΟ)

|
THESTIVAL TEAM

Σεισμική δόνηση άνω των 6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ έπληξε σήμερα το πρωί την Θεσσαλονίκη, αλλά και το Γενικό Νοσοκομείο «Ο Άγιος Δημήτριος». Αυτό ήταν το σενάριο της άσκησης σεισμού, που πραγματοποιήθηκε σήμερα, λίγο μετά τις 10:00, στο νοσοκομείο.

Γιατροί, νοσηλευτικό και μη προσωπικό, αλλά και ασθενείς εκκένωσαν το νοσοκομείο, προκειμένου να αποφευχθούν τραυματισμοί, από τη σεισμική δόνηση, που έπληξε το κτίριο.

Συγκεντρώθηκαν σε έναν ανοιχτό υπαίθριο χώρο μπροστά από το νοσοκομείο, ώστε να έχουν μια απόσταση ασφαλείας από το κτίριο.

Γιατροί συνόδευαν τους ασθενείς, προκειμένου να βγουν με ασφάλεια από το νοσοκομείο και περνούσαν από το «γραφείο» καταγραφής. Τουλάχιστον 12 τραυματίες καταγράφηκαν μετά τον σεισμό.

Επιπλέον, στον εξωτερικό χώρο υπήρχαν προμήθειες, όπως νερά, φάρμακα και άλλο υλικοτεχνικό υλικό. Όπως φαίνεται και στις εικόνες, στο βάθος βρίσκονταν τα φορεία, ενώ στο ίδιο σημείο θα λειτουργούσε και χειρουργείο.

Αξίζει να σημειωθεί πως η ανταπόκριση όλου του προσωπικού του νοσοκομείου ήταν άμεση στην άσκηση αυτή και βρισκόταν σε εγρήγορση.

Δείτε τις φωτογραφίες του Thestival.gr:

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.