Μ. Ζορπίδης σε Αττικό Μετρό: Αν δεν μεριμνήσετε για τους επαγγελματίες θα μας βρείτε απέναντι (VIDEO)

|
ΜΑΓΔΑ ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΥ

Να υπάρχει μέριμνα για τους επαγγελματίες της Θεσσαλονίκης ζήτησε από την Αττικό Μετρό ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, Μιχάλης Ζορπίδης σε σημερινή συνάντηση στο ΕΕΘ ζητώντας παράλληλα να αποζημιωθούν οι καταστηματάρχες, οι οποίοι έχουν πληγεί από τα έργα του μετρό.

Ο κ. Ζορπίδης τόνισε ότι «τα μαγαζιά της Βενιζέλου θα κλείσουν. Η λαμαρίνα όταν είναι μπροστά στο μαγαζί σου είναι πρόβλημα. Ο κ. Μυλόπουλος μας είπε  ότι δεν θα κλείσει η Βενιζέλου. Έχουν καταστραφεί οι επαγγελματίες του κέντρου.  Αν συνεχιστεί πολλοί επαγγελματίες μας είπαν κλείνουμε. Αν δεν αποζημιωθούν οι επαγγελματίες του κέντρου θα κάνουνε αυτά που πρέπει να κάνουμε. Μας κούρασε το μετρό, δεν το αντέχει ο επαγγελματίας. Αν δεν μεριμνήσετε για τους επαγγελματίες θα μας βρείτε απέναντι. Δεν θα αντέξουμε έως το 2021-2022».

Παράλληλα, ο κ. Ζορπίδης εξέφρασε την δυσαρέσκεια του για την απουσία του προέδρου της Αττικό Μέτρο στη συνάντηση με τους επαγγελματίες και τη διοίκηση του ΕΕΘ καθώς το «παρών» έδωσε ο γενικός Διευθυντής της Αττικό Μέτρο της ΑΕ, Γιώργος Κωσταντινίδης. «Δεν περίμενα ο κ. Μυλόπουλος να μην είναι εδώ σήμερα να κοιτάξει στα μάτια τους επαγγελματίες», σημείωσε.

Επίσης, ο πρόεδρος του ΕΕΘ ζήτησε από τον κ. Κωνσταντινίδη να διευκρινίσει ποτέ θα ολοκληρωθεί το έργο του μετρό και αν θα κλείσει η οδός Εγνατία και η οδός Βενιζέλου.

«Μας έδωσαν περιθώριο ότι θα τελειώσει το 2012, είναι 2018 και θα τελειώσει το 2020. Ποτέ θα τελειώσει το έργο ;Όχι κουτσουρεμένο έργο στην Αγγελάκη και να μην σταματάει στη Βενιζέλου». Παράλληλα, αναφερόμενος στην επέκταση των εργασιών του μέτρο στα δυτικά ανέφερε ότι το έργο κοστίζει 1 δις. και υπάρχουν μόνο 30 εκατ. ευρώ. 

Από την πλευρά του, ο γενικός διευθυντής της Αττικό Μετρό σημείωσε αναφερόμενος στις αποζημιώσεις ότι «έθεσα το ζήτημα σε υπουργό προηγούμενης κυβέρνησης και δεν προχώρησε ποτέ».

Ακόμη, ο κ. Κωνστατινίδης τόνισε ότι η οδός Εγνατία δεν θα κλείσει αλλά θα παραμείνει με τέσσερις λωρίδες, ενώ για την οδό Βενιζέλου υπογράμμισε ότι θα κλείσει τμηματικά (άλλοτε το κομμάτι πάνω και άλλοτε το κομμάτι κάτω από την Εγνατία) και αυτό θα γίνει ανάλογα με την πορεία των αρχαιολογικών εργασιών. Ο κ. Κωνσταντινίδης είπε πως θα λάβει υπόψη το αίτημα των επαγγελματιών να μην κλείσει η οδός Βενιζέλου τους καλοκαιρινούς μήνες.

Ερωτηθείς για την ολοκλήρωση του έργου ανέφερε ότι το μέτρο θα ολοκληρωθεί το 2022, ωστόσο τόνισε ότι αυτό είναι με επιφύλαξη λόγω των αρχαιολογικών εργασιών.

«Στις 30 Νοεμβρίου 2020 το μέτρο θα λειτουργεί στο τμήμα Συντριβάνι – Νέα Ελβετία. Στις αρχές του 2021 θα ενταχθεί η επέκταση Καλαμαριάς και δυο χρόνια μετά είναι η λειτουργία όλου του έργου», επισήμανε ο κ. Κωνσταντινίδης.


Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.